Grötpremiär för lillhänninen

Ja idag blev det grötpremiär för Sami. Lite tidigare än vad vi hade tänkt, men när senast blev något som man hade tänkt sig? ;) Jag har märkt på sistone att han inte blir riktigt mätt om kvällarna, det verkar som att mjölken inte riktigt räcker till. Så vi snackade lite med vår "tant" på BVC som tyckte att vi kunde börja prova ge gröt på kvällarna. Det är ju ändå bara 2 veckor tills han blir 4 månader och han är ju rätt stor så vi tänkte att det skadar ju inte att prova. Vi gav bara kanske en tesked eller så sammanlagt, så får vi se hur/om hans mage reagerar eller om vi kan öka på mängden lite. Hursomhellst så gick det över förväntan, han verkade gilla smaken och även om det var mycket slaffsande så fick han nog ner litegrann i alla fall. En gång tog han tag i skeden och tryckte själv in den i munnen, ivrig kille :) Han passade även på att slicka i sig lite gröt från haklappen.
.

Sjukis..

Ush, idag mår jag inte bra. Trött, febrig och lite ont i halsen. Hoppas det inte blir något långvarigt, imorrn ska vi ju ha Eurovision-kalas här. Sverige åkte ut igår, lite trist men för mig gör det inte så mycket. Tycker nog det är lika kul att kolla i alla fall. Bara inte Danmark vinner, då måste jag nog gå och kräkas lite eller nått.
Det positiva med att vara ur form är att jag tillåter mig själv att göra nada. Sitter å slösurfar, kollar lite eurovision och käkar avokado. Passade på att kolla lite bilder från Samis första tid och blev lite sentimental. Han var så liten och hjälplös och alldeles alldeles underbar. Kan minnas hur han luktade och hur ont det gjorde när han skulle äta haha.
Han är som tur är på sitt allra bästa humör idag, han låg i soffan och myste och sen somnade han själv. Sånt blir man glad av :)
Lilla plutten 5 dagar gammal, så fin!
Nu, viloläge för min del.

Fullspäckad dag!

Dagen började ju helt perfekt! Vi vaknade klockan 07.25 och skulle lämna in bilen på verkstaden klockan 8. Halleluja! Men snabbhet är ju den här familjens specialitet och jag var mäkta stolt när jag lämnat bilen och kollade på klockan. 8.20. Då hade Sami matats, bytts på, jag hade fixat mig, släppt av Fredrik i stan, kört till Ersboda och krånglat ut Sami från bilbarnstol till barnvagn. Check på den!
Efter det promenerade jag till Anna, Melanie och Troy och hängde där i några timmar och sedan hämtade jag bilen och körde till öppna förskolan på Åldihem. Mycket trevligt var det där idag! Stötte på Anna och Vera som jag delade BB-rum med och inte sett sen dess, kuuul!
För övrigt så är allt fint förutom att jag är trött som en gnu efter denna dag. Nu väntar en lugn kväll och semifinal numero 2. Heja Sverige!
Just det, Sami strular med amningen också. Skriker som en galning nästan varje gång.. Vet inte riktigt vad jag ska göra, han blir ju mätt och nöjd till slut men det är som en brottningsmatch varje gång. Börjar ta på krafterna. Någon som har nått förslag på vad man kan göra? Vad det kan bero på?
Nu: soffläge!

Lördagskvällen..

Spenderas själv med sovande unge i sovrummet och flera avsnitt av Inför Eurovision - jag är nörd jag vet.  Till veckan blir det först att ladda upp med semifinalerna på tisdag och torsdag och sen på lördag blir det final och festligheter hemma hos oss. Självklart tävling i vanlig ordning också, jag vill ha tillbaka den eftertraktade ESC-vandrings-pokalen som varit på vift i Skellefteå ett år!
Haft innan dess haft en riktigt trevlig eftermiddag och kväll på stan med Ida. Kulturnattat lite och snackat skit, fint!
Hälsar god natt med en bild på min glada lilla kanelbulle. Sov gott!

Som en skänk från ovan..!

Sami har sovit hela natten! Utan att amma! Från lite före 21 igårkväll till 6 idag! Halleluja! Nu ska vi till BVC för att mäta och väga (spännande) och vaccinera (ajaj). Håll tummarna för oss!

Fina tider!

Lilla Sami har verkligen en riktigt skön dygnsrytm just nu. Somnar runt 7-8 om kvällarna.. Vaknar och käkar en gång på kvällen och en gång runt 4 och vaknar för morgonen runt 8. Så jäkla sweet! Sen är han vaken mycket mer på dagarna nu än tidigare. Inga flera-timmars-vilor längre verkar det som.. Så inte hinner man mycket annat än att mata, byta och mysa med honom. Men det gör inget, han är så mysig och glad nu! Magen verkar verkligen ha ordnat upp sig.
Och ja, det är precis sånna här inlägg man aldrig ska skriva. För nu kommer han säkert få ont i magen och tappa dygnsrytmen helt vilken sekund som helst. Men jag passar på att njuta nu i alla fall.
So long!

Sami 3 månader!

Idag fyller våran lilla skrutt 3 månader och på något sätt så känns det som en milstolpe. Det är ju nu det sägs att magen ofta börjar bli bättre (och det har vi ju redan märkt att den blivit) och sen så sägs ju risken för plötslig spädbarnsdöd vara betydligt mindre. Det bästa är att han börjar bli så mycket mer medveten, våra pratstunder är mycket uppskattade av både plutt och föräldrar :) Det är så fint att få lära känna den här lilla krabaten!
Vi firar 3-månadersdagen med nakenhäng i skuggan på balkongen.

Bilägare.

Igår åkte vi då iväg på vårat äventyr. Kosan styrde mot Härnösand där vi (jag för första gången..) blev bilägare! Shit, det kändes som det mognaste jag gjort i mitt liv. Tills jag kom på att jag fick barn för 3 månader sen.
Efter bilköpet rattade vi till Långsele och spenderade natten hos Frida och Jens. Fint att hinna ses så där lite oplanerat.
Föresten så kan plutten stödja lite på benen nu när man håller i honom. Men jag vet inte, kommer han någonsin kunna gå? Han ser mest ut som en svajande flaggstång som är alldeles för lång för sitt eget bästa :)
Nu fortsätter vi denna underbara långhelg. So long!

Olika dagar.

Igår var en jobbig dag. Gnäll, gnäll, gnäll mest hela dagen och till slut kändes det som att gränsen var nådd. Som tur var kom Fredrik hem och prata mig till rätta :)
Idag har däremot varit en bra dag! Babymassagen och familjeträff på samma dag. Synd nog vart Sami trött efter typ halva massagen och hade sen lite svårt att komma till ro bland alla människor så de blev lite jobbigt en stund men sedan somnade han och resten av dagen har varit myys! Familjeträffen var trevlig (om än lite stel som alltid..) vi pratade om mat bland annat. Vad jag längtar efter att börja prova ge Sami lite mat! Det ska bli spännande.. Men än så länge är han hemskt nöjd med den enda maträtten han vet ;)
Hoppas att imorrn blir en bra dag också. Vi ska iväg på lite äventyr hela familjen. Återkommer om det!
Våran glada fis!

Lycka är...

  • Att få sova till efter 10 två dagar i rad
  • Att komma på att det är röd dag nästa torsdag vilket innebär att Fredrik får helg redan onsdag vid lunch och vi får vara tillsammans hela familjen resten av veckan
  • Att hitta en napp under kudden i soffan preciis när man behöver den
  • Att komma hem och få ta av sig skorna när man fått årets skoskav
  • Att hitta bärselen man vill ha, begagnad för 900 kronor mindre än om den vore ny
  • Att invänta finbesök 2 gånger samma dag!
  • Att det snart är helg = qualitytime hela lilla familjen
Trevlig helg!

Längtan.

Jag tycker att man ofta får höra uttrycket "små barn små problem" och att man ska passa på och njuta av att barnet är litet och så vidare. Och jag kan tänka mig att det kommer att bli tungt att börja uppfostra Sami, än så länge är det ju inte riktigt det det handlar om. Men samtidigt känner jag lite tvärtom. Jag tycker att det blir mysigare och mysigare att vara mamma för varje dag som går (även om vissa dagar är så jobbiga att man håller på att gå åt). Att lära känna den här lilla krabaten är det häftigaste jag varit med om. Oftare och oftare kommer jag på mig själv med att sitta och titta på det lilla livet och tänka "Det var det här vi längtade efter, och tro fan det!" :)

Hemma!

En sån bra vecka det varit! Hunnit med att träffa farmor, farfar, kusin, farbror och massa fina vänner. Självklart pappsen också. Bland det bästa av allt har nog varit att hunnit hänga med Liv och Ralf så mycket. Vad jag kommer sakna de nu...
Det har hänt mycket med Sami i veckan. Han har börjat skratta och låta glatt mer. Han verkar förstå mer vad han han tittar på, t.ex. tittade han på Fredrik när han kom in i rummet och sen skrattade han :) Så fin han är! Man blir verkligen mer och mer kär för varje dag.
Ikväll när vi kom hem överraskade han med att först ligga själv i babygymmet under tiden vi packade upp. Tidigare har han aldrig legat där mer än nån liten stund och då bara på morgonen när han varit på sitt bästa humör. Dessutom la jag honom i sängen när han fortfarande var vaken och han låg där vaken en stund och somnade sedan själv utan gnäll. Jag är förstummad!
Det enda småjobbiga jag kan komma på nu är att han fått för sig att inte somna om direkt när han vaknar och vill äta på natten eller tidigt på morgonen.. Inte kul när man är som tröttast! Hoppas att det bara var nått tillfälligt medan vi var borta och rutinerna inte var vad de brukar. Nu blir det till att kämpa för att vi ska få tillbaka det så bra som det var innan med lugna sovande nätter. Det ska nog ordna sig.
Lite bilder på det då!
Plutten låg och träna på mage i förra veckan.. :)
Med hörselkåporna på när vi var på 50-årsfest
Med bästisen Ralf på öppna förskolan i Luleå.
Nu ska här sovas. So long!

RSS 2.0