Höstbilder.

Idag var det sol för en gångs skull och vi passade på att ta lite bilder utomhus.
Jag och lilltrollet...


.. och igen :)


Far och son med samma min :)


Mys..


Ett träd växer ur mitt hår ;)


Min fina fina (blivande) man.


En enda bild lyckades vi ta på oss båda också. Sami hade gett upp och somnat så bilder på oss alla tre får vi ta en annan dag.


Måste bara visa denna bild vi tog igår. Kolla in top-model materialet vi avlat fram!

Nu är helgen snart slut, skönt nog blir det bara 4-dagars vecka till veckan. Och på fredag åker vi till Tallin över helgen, tjoho!
So long.

Det här med att dela på ansvaret.

Det finns många fördelar med att dela lika på föräldraledigheten, det börjar jag inse nu när det gått några veckor. En utav de är att jag får utvecklas inom nånting som jag tycker är både intressant och kul och som jag snart ska jobba med. En annan är att jag slipper ha koll på allt, det har jag märkt av ett antal gånger under helgen. Det är Fredrik som vet när trollet ska sova middag och det kommer hela tiden saker som "Nu ska Sami snart äta gröt" ur munnen på honom. Nu menar jag inte att Fredrik varit helt förtappad innan han tog över vardagen tillsammans med Sami men det är så klart svårt att ha koll på allt när man aldrig har gjort det. Det är så grymt skönt att slippa fundera på om allt finns nedpackat i skötväskan när man ska iväg och vara den enda som har koll på mat och sov och hela fadderullan. Sen så finns nackdelar också såklart, t.ex. så får ju inte jag ensamrätt och vardagsmyset och sen så klarar vi oss ju inte ekonomiskt heller. Eller vad är det för argument man brukar ha?

En effektiv dag.

Att äntligen få sova ut gjorde precis vad det skulle. Nu har jag hunnit äta frukost, skriva matlista och inköpslista för nästa vecka, ha ett långt fint samtal med bästa Liv, laga mat till lilltrollet och äta lunch själv. Sami fick även smaka på den nya rätten och han åt massor, äntligen en rätt som passar herrn. Jag passar på att bjuda på receptet, vet inte riktigt hur många portioner det är, beror ju på hur mycket de små äter men ca 6 portioner skulle jag gissa.
Ingredienser:
1 dl grötris
1 kycklingfilé, skuren i små bitar
1 mosad banan
Några matskedar krossad ananas
2 dl kokosmjölk
Koriander efter smak
Gör såhär:
Koka riset mjukt i vatten (häll av eventuellt vatten som blir kvar i kastrullen sen). Tillsätt kyckling, banan, ananas och kokosmjölk och koka några minuter till så att kycklingen blir genomkokt. Krydda med koriander eller annan god örtkrydda efter smak. Beroende på vad bebben gillar för konsistens kan man sen ha den som den är eller mixa den. Jag mixade lite med mixerstav så att de största bitarna mosades men så att den ändå hade lite grövre konsistens.
Nu ska jag fortsätta att vara effektiv, det har kommit upp 4 nya jobb i veckan som jag ska söka och sen ska vi på spinning ikväll. So long!

Bildbomb!

Eftersom jag har så lite tid att uppdatera nu så får ni några bilder för att se att sonen är välmående. Han håller på att få tänder så han sover som en kratta för tillfället, men i övrigt skiner han som en sol.
I 8-månaders present fick han en snygg dress.


Visar upp de gaddarna som hunnit kika upp.


I helgen har vi haft besök av Tobbe, Ida och lilla Alfons som är på dagen 2 år äldre än Sami. Mycket kul med en lekkompis tyckte båda två!


Dregglet och snoret rinner som aldrig förr. Men söt är man ju ändå :)


Jag har nog inte skrattat så på länge som när jag såg den här bilden. Kommentarer är väl överflödiga? ;)

Update.

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Har haft så fullt upp sista tiden att jag inte ens hunnit tänka på att blogga. Klockan 06.00 lämnar jag hemmet på morgnarna och klockan 18.30 är jag hemma på kvällarna. Då hinner jag umgås med lilltrollet en timme eller två max om jag har tur och sen lite mys med Fredrik en timme eller två och sen alldeles för få timmar sömn och sen börjar det om igen. Det kanske låter lite väl jobbigt, och det är det. Men det är ändå så himla kul! Jag känner verkligen att jag vill jobba med det här och jag trivs jättebra på praktikplatsen, både med kollegor och arbetsuppgifter. Snacka om att man börjar uppskatta helgerna också. Det har gått över förväntan att vara ifrån Sami, visst är det jobbigt och det känns ibland tungt att vår symbios är över. Men å andra sidan så njuter jag av att få utvecklas på annat håll och att få bara vara ibland (när jag pendlar..). Dessutom vet jag att Sami har det bra hemma med sin far, jag tror det blir värre när han ska börja på dagis så småningom. Men det är ju långt borta som tur är! Det var allt för nu.
So long!

En bra dag.

Idag fick jag prova på att vara utan mitt lilla troll i några fler timmar än vad som hänt tidigare. Jag åkte till Jönköping för att fika, shoppa, äta och snacka massa skit med Ida och Marie. Mycket, mycket trevligt var det! Jag handlade lite (bara till mig själv faktiskt) och njöt av att vara bara Johanna en stund. I bilen hem från tågstationen steg Sami-längtan nått enormt och sen fick jag nästan småspringa in till honom. Mysigt värre!
Det var skönt att få en försmak på hur de närmaste veckorna kommer att vara. Och skönt att känna att jag nog kommer att klara av det alldeles galant. Det kommer bli tungt när det handlar om att vara borta 12 timmar om dagen 5 dagar i sträck (och inte bara en halv lördag) men det ska bli grymt att göra nått för min egen skull.
Så, nu har jag vinsvamlat färdigt och ska återgå till skitsnacket med svärmor.
So long!

Update.

Det har varit några hektiska dagar med packning och städning av lägenhet och sedan bilkörning i dagarna 3. Det sistnämnda gick finfint och Sami trivs bättre än någonsin i bilen nu med nya stolen och kan sitta vaken längre stunder trots att han sitter själv i baksätet. Det enda jobbiga var att det blev bilkö när vi passerade Stockholm, jag var själv i bilen med Sami där bak (Fredrik körde ju sin MC ner) och hade skötväskan med all mat i bagaget. Efter att vi suttit still i över en timme insåg jag att Sami aldrig skulle klara sig utan mat så jag klättrade bak och drog fram skötväskan och hällde upp välling åt honom. Så det löste sig fint i alla fall men det var lite svettigt.
Nu är vi på plats i Kärda hos Fredriks föräldrar och det känns grymt skönt. Det mesta är uppackat och äntligen kan man pusta ut lite. På lördag ska jag till Jönköping och möta Ida och Marie för lite fika och shopping, det blir fint det.
Enda bekymret är väl att boendet i Norrköping sket sig. Men det hinner nog ordna sig de närmaste veckorna, vi har en backup-plan annars.
Nu ska jag njuta av de sista dagarna av ledighet. På måndag börjar praktiken och det ska bli grymt kul. Det känns nervöst, både att lämna Sami hela dagarna (under de veckorna jag pendlar Värnamo-Jönköping kommer jag vara hemifrån från 06 till 18 ungefär..) och att vara helt ny på ett ställe. Men jag ser det som en period då jag får lägga massor med tid på någonting som är helt för min egen skull och det var ju ett tag sen sist. Så det kommer nog bli bra med rätt inställning tror jag.
Imorrn är det vägning och mina förhoppningar på ett minus är inte allt för stora. Det har varit väldigt svårt att räkna pointsen i veckan när vi inte varit hemma men jag tycker att jag lyckats hyffsat i alla fall och utsvävningarna har inte varit stora alls. Vi får se vad vågen säger imorrn helt enkelt och sen är det bara att ta nya tag, eller det har jag gjort redan idag.
So long!

Läget.

Ojoj vilken fullspäckad vecka det har varit. Massor av trevliga möten och teater och bio och annat som förgyller. Också en hel del praktiskt fix så som pass och konto till Sami, köp av bilbarnstol, återlämning av babyskydd och grejande med en tvättmaskin som inte funkar som den ska. Känns som evigheter sedan jag satt på arslet och inte visste vad jag skulle göra nästa minut. Nåja, jag klagar inte då det överlag ändå har varit en mycket bra vecka.
Idag var det dags för vägning igen och den här veckan har gått bra, -1,5kg vilket ger en total förlust på -3,8kg på en dryg månad. Jag är riktigt nöjd med det och ska verkligen, verkligen försöka få ett minus nästa vecka också trots att vi kommer vara på resande fot flera dagar och det kommer bli en utmaning att följa pointsen.
På måndag beger vi oss söderut och kommer inte tillbaka till Umeå förrän runt nyår. Idag jobbar Fredrik sista dagen på ett halvår (nöjd kille) och spännande tider väntar för hela familjen. Just nu känns livet riktigt bra.
So long!

RSS 2.0