Rapport

Oh lord vilken trött dag det har varit. Orkar inte skriva mycket idag men ska i alla fall avlägga mat och motionsrapport :) Idag blir sista dagen med gamla Pointssystemet. Nu har jag fått inloggningsuppgifterna till Viktväktarnas hemsida (har blivit medlem där, via en prenumeration på Må-Bra tidningen så fick man startavgift och första månaden gratis) så från och med imorrn är det de nya Propointsen som gäller. Återkommer mer om vad skillnaden är då jag inte orkat läsa in mig på allt än (ögonen går i kors) men i princip är det detsamma förutom att man räknar lite annorlunda och verkar kunna äta lite mer. Inte mig emot haha. Insåg när jag skrev in mig där nu att jag har 14 kg att tappa för att nå min målvikt. Det är många kilon det, men jag har inte bråttom.
Dagens mat
Frukost: Blåbärsgröt med linfrön och mjölk + kaffe och äpple
Lunch: Vegetarisk Lasagne med tillbehör på Café Göteborg
Middag: Pastagratäng med kyckling
Mellanmål: Banan + Äpple/Banan/keso
=22,5 points
Motion: Promenad till och från stan i medelhögt tempo, 90 minuter = 7 bonuspoints
Nu: sängen. So long!

Nystartsmåndag.

Ibland löser sig allt så fint. Igårkväll la vi ut två annonser på blocket, den ena om att hyra ut lägenheten i andra hand medan vi är borta i höst. Den andra om att hyra ut lilla sovrummet. Hoppet om att få lägenheten uthyrd för en så pass kort period (ca 3 månader) var inte så stort så vi tänkte att om vi får uthyrt rummet så får vi ju in lite extra pengar under tiden och slipper i alla fall betala hela hyran för en lägenhet som vi inte bor i. Man kan väl säga som så, att vi hade inte behövt oroa oss. Fredrik har blivit fullkomligt nedringd/mailad idag från folk som vill hyra, framförallt rummet men även flera som varit intresserade av lägenheten. Och nu har det löst sig så fint att två tjejer ska hyra av oss och den ena var bostadslös redan nu så hon flyttar in i veckan och sen kommer den andra flytta in i samma veva som vi åker ner till Småland. Som ni säkert förstår så betyder det riktigt mycket för oss ekonomiskt. Sorgligt dock att det är så svårt att få bostad i Umeå. En kille som var här och kollade på rummet blev så besviken när han inte fick det, det riktigt sved i hjärtat på mig. Men vad ska jag göra? Kan ju inte riktigt starta vandrarhem ;)
Samis äventyr i eget rum blev med andra ord inte så långt. Det funkade bra att ha honom där. Han vaknade bara en gång inatt och vi hade ju babyvakten på så det var ingen fara. Men nu får det blir så här, och det gör mig inget att ha honom nära igen :)
Första dagen som viktväktare har gått riktigt bra. Så här första veckan så tänker jag lämna mat och motionsrapport i bloggen, mest för min egen skull. Det är säkert inte så jätteintressant för er, men en bra motivation för mig för att låta bli att fuska.

Frukost: Havregrynsgröt med sylt, linfrön och mjölk + kaffe
Lunch: Quorngryta med wokgrönsaker och bulgur
Middag: Lax, potatis, ajvar-sås och sockerärter
Kvällsfika: Kaffe och banan
Motion: 45 minuters rask promenad
Sammanlagt 17 points (av de 21 jag får äta). Morgonens promenad gav dessutom 7 bonuspoints. Får se vad de ska sparas till :) Ser nu att jag inte ätit några mellanmål, ovanligt för att vara mig. Men det ska jag styra upp för de behövs nog och det finns ju points över till det dessutom.
Nu blir det najti najti för mig. Imorrn blir det lunch med några fina mammor och bebisar, trevligt!
So long!

Nu börjar den...

...separationsångesten. Sami sover (på prov) i eget rum inatt. Det gör ont i hjärtat. Men det är för allas bästa, för att vi alla ska få sova bättre. Jag antar att det här bara är början på ett liv av separationsångest. Börja skolan igen, börja jobba, Sami börja dagis, Sami börja skolan, Sami träffar kärlek, Sami flyttar hemifrån.
.
Men som sagt. Det är bara på prov det här.

Hemma igen.

Lite tankar såhär när semestern är slut och vi är hemma igen:
  • Vi har ungefär 2000 fler vänner och släktingar i södra Sverige än här runt Umeå.
  • Sommaren är slut och hösten är här.
  • Hösten är förändringarnas tid. Nu ska här nystartas ordentligt, imorrn blir jag pointsräknande Viktväktare igen.
  • Sami blir otroligt nog fortfarande sötare varje dag. När slutar barn med det?
  • Det återstår bara 1,5 månad av min föräldraledighet.
  • Jag ser fram emot praktiken massor, men är samtidigt lite rädd för hur det kommer att kännas att vara ifrån Sami så mycket.
  • Det är kul att vara borta och flänga runt men skönast att vara hemma.
  • Jag längtar tills hemma är någon annanstans, tills jag har ett jobb och vi har kommit på plats.
  • Det är underbart att vara förälder till någon som Sami.
Lite bilder från semestern.
Sami provar gunga (tugga) på en häst på en av pauserna under de många bilfärderna.


Uppklädd inför Hoffmaestrospelningen på Liseberg. Med den självklara associaren: Plasthammaren.


Tillsammans med några av favoritvännerna i Göteborg (Pär, Alex, Fredrik, Nisse, Sven, Tage och favvo-moster)

Nu är det storhandling som gäller så att vi har massor med nyttigheter hemma när suget smyger på.
So long!

Semesterdagar.

Nu har vi hunnit med en natt i Sundsvall, en i Västerås, en i Örebro och den första i Värnamo.  Jag njuter till fullo av att få sovmorgon nästan varje morgon, träffa vänner och bekanta och vara tillsammans hela familjen. Idaq har vi hälsat på lite släktingar till Fredrik och då råkade vi bli med hoppgunga x 2, gåstol och lite annat. Perfekt! Men det allra, allra finaste vi fick ärva var enligt Sami en plasthammare i rött och grått. Den släppte han inte på flera timmar. Tillochmed under middagsluren låg den tryggt i hans händer. Det där med napp och snutte har han aldrig fattat, plasthammare ska det tydligen vara!
Trots semester och X antal fika-besök hos olika vänner så har det gått hyffsat bra att sköta kosten. Motionen funkar också fint. Vi har skaffat en pulsklocka som hjälper till att peppa, bra skit.
Igår åkte vi förbi Jönköping och jag stannade en sväng på min blivande praktikplats. Hälsade på folket och kollade in kontoret. Vibbarna var bra, jag tror jag kommer trivas.
Sami hunnit fylla 6 månader också. Dagen firades med en tur upp i och fika i Svampen i Örebro. Inte illa på en 6-månadersdag! Han har börjat lära sig sitta ganska bra nu och nästan, nästan ta sig framåt i krypningen. Snart är han där (ja jag har sagt det länge nu haha). Han är oftast en glad skit som sover och äter lite bättre än för några veckor sen. Kärleken växer, I tell you!
So long.

Mellanlandning

Ja i veckan mellanlandar vi hemma innan det bär av söderut på fredag. Luleåbesöket var jättetrevligt och Sami mådde bra hela tiden. Det verkar som att både sömnen och aptiten börjar bli vad det var igen. Vi var mest i stugan men även några svängar till stan för att träffa Liv med familj, Ellen med familj och farmor och farfar. Lite bilder från helgen:

Sami myser med morfar.


Vi åkte båt till Halsön och hälsade på Lars-Göran och Ellinor. Syns det att vi har solen i ögonen? ;)


Fredrik passade på att "övningsköra" båten hehe


Sami och Ralf börjar ha lite utbyte av varandra nuförtiden. Snor varandras leksaker och så :) Det är få saker jag är så glad över som att de här små är så nära varande i ålder (och till sättet, två livliga nyfikna små krabatater har vi skaffat oss).

Idag har Sami fått sin andra vaccination och blivit besiktigad på BVC. Han väger nu 8540 gram och är 71 cm lång. Verkar som att längden har stannat av lite nu, kanske tur det ;) Vaccineringen gick bra, han blev lite ledsen men det gick över fort. Efteråt slocknade han och sover fortfarande (1,5 timme senare) får se om de blir som efter första vaccinationen då sov han extra mycket. Hoppas han slipper feber och grejer.
I övrigt så har jag nu totalt ledsnat på att vara en tjock slacker. Nu är det andra bullar (hoho) som gäller, mer motion och bättre matvanor ska det bli. Punkt. Hade tänkt att vänta till efter semestern men jag orkar fan inte gå runt och känna mig tjock.
Avslutar med en bild på lillfisen, när han mår som bäst :)

Augusti!

Ja då var vi inne i Augusti och nej, sommaren är inte över! Jag blir lite trött på folk som säger att den är det när vi går in i augusti. Jag tycker nästan att det är den bästa sommarmånaden, det är nästan alltid fint väder och för oss så innebär det ofta semester och resa också.
På onsdag beger jag och Sami oss till Luleå och på fredag kommer även Fredrik upp. Vi ska vara där till på söndag då åker vi hem igen och stannar till fredagen då Fredrik får semester igen. Då bär det av till södra Sverige för besök i Stockholm, Göteborg och Värnamo + några fler ställen. 2 veckor ska vi vara borta och jag längtar verkligen! 2 hela veckor med familjen känns helt underbart.
Sami sover fortfarande ganska dåligt om nätterna och vaknar tidigt på mornarna.. Nu känns det bättre efter att jag fått sova ut två dagar i rad tack vare att Fredrik har varit ledig men jag hoppas verkligen att sömnkrånglet bara är någonting tillfälligt för man blir helt slut när man inte får sova om nätterna! Men som det mesta som krånglar så är det säkert någonting övergående.
Imorgon ska vi ha knytisfika här med en massa mammor och bebisar, det ska bli väldigt kul!
Det var allt för nu, vi hörs!

RSS 2.0