Sjuk?

Idag är sista dagen vi är hemma hela familjen. Imorrn börjar Fredrik att jobba igen och det känns väldigt tråkigt. Jag tror att jag och Sami kommer klara oss bra, jag känner mig inte så nervös som jag trodde att jag skulle göra. Däremot tycker jag synd om Fredrik som måste jobba och inte får vara hemma och mysa. Men så är det, och jag tror att det kommer gå bra även om det blir en omställning igen. Vi får helt enkelt se till att ta till vara på kvällarna och helgerna när vi får vara tillsammans allihopa.
Idag känner jag mig inte pigg alls, nästan lite febrig och extremt trött och orkeslös. Skulle ju vara väldigt dålig tajming om jag blev sjuk nu när Fredrik börjar jobba... Men jag hoppas hoppas att jag klarar mig om jag bara ser till att vila ordentligt. Och framförallt hoppas jag att jag inte smittar ner Sami med nått..
I helgen har pappa och Karin varit på besök, det var kul att få umgås allihopa. Mysigt för de att få gosa med en bebis, var ju ett tag sen sist :) I övrigt har det varit en väldigt lugn helg. Karin (2 Karin i helgen :)) kom och hälsade på och såg melodifestivalen och kollade in Sami igår. Mycket trevligt! Jag känner mig grymt sällskapssjuk för tillfället, man är ju inte direkt van att vara hemma så här mycket.
Till veckan har vi i alla fall lite planer, på onsdag ska vi väga lillskiten på BVC och dessutom ska vi på poetry slam på kvällen. Det ska bli spännande att ta med Sami på det. Sen på torsdag kommer Fredriks föräldrar och stannar över helgen. Det ska bli grymt trevligt!
Nu ska jag fixa lite mat, men bjussar på lite nyare bilder på sötnosen :)
Trött mamma och bebis hehe
Mys, mys också lite mer mys :)
Så här fin var han tidigare idag :)

En bra dag..

Idag är en riktigt bra dag. Vi var på BVC tidigare och vägde lillen och nu hade han gått upp 135g på två dagar. Så himla skönt! Nu vet vi att han får i sig tillräckligt via amningen. Det är inte utan att jag känner mig lite stolt, att vi fixar det så bra och att det funkar mer och mer smärtfritt hela tiden.
Efter att vi vägt honom och jag ammat honom så vågade vi oss en sväng till stan och åt falafel och hyrde lite nya filmer. Allt känns så himla mysigt nu och jag vågar slappna av mer och mer.
Idag fick vi paket från Ginza och jag sitter nu och lyssnar igenom Jonathan Johanssons skiva "En hand i himlen". Än så länge får den högt betyg av mig. Mycket mysig musik och speciellt "aldrig ensam" är så fiiin.
Bjussar på en bild på lillskiten, den är några dagar gammal. Han förändras som sagt hela tiden tycker jag och jag vet inte längre vem han är lik. Men söt är han :)

Konsten att chilla..

Ja, jag brukar ju inte direkt vara den som har svårt för att bara ta det lugnt och chilla.. Men sen vi kom hem från BB har jag varit igång och gjort nånting 100% av min vakna tid. Kanske inte så konstigt men faktiskt ganska onödigt. Igårkväll när Sami för hundrafemtioelvte gången på samma kväll ville amma och jag bara, bara ville sova så brast det till slut och jag grät som jag inte gjort på många år. Herregud så skönt det var! Och nu har jag bestämt mig för att ta det mer lugnt, allt mitt fokus ska ligga på min lilla kille. Och den stora med såklart. Det gör inget om det ligger grejer lite här och var, om det är dammråttor i hörna eller om tvättkorgen svämmar över. Det gör såklart inget om jag inte är konstant inloggad på msn och facebook och bloggar varje dag heller (vilket jag ju inte ens gör..). Det viktigaste nu är att jag får tillbaka lugnet och att jag och Sami får amningen att fungera till 100%. Det går faktiskt väldigt bra just nu, imorrn ska vi väga honom igen och se så att han går upp i vikt. Igår när de var här från barnavårdcentralen hade han gått ner lite mer. Sköterskan trodde dock inte att det var nån fara utan bara det att han inte gått ner det han "ska" innan vi åkte hem från BB i och med att vi åkte hem så tidigt. Dessutom var han nybajsad och oäten när vi vägde honom. Jag vet ju hur mycket han äter så jag känner mig ganska lugn över att han snart börjar tjocka på sig lite. Jag har lyckats tappa lite till och ligger nu på -11,5 kg. Så himla skönt! Igår när vi gick till Ica kände jag mig lättare och snabbare än jag gjort på väldigt länge. Nu ska jag fixa lite god mat till oss. Om jag inte skriver på ett tag så beror det på att jag myser med Sami och Fredrik och försöker lära känna min lilla son.
So long!

Första dagarna hemma.

Fifan vilken bantingskur det är att föda barn. Kanske inte så konstigt då barnet i sig väger nästan 5 pannor. Men jag blev i alla fall väldigt glad när jag provvägde mig i går och insåg att 9kg försvunnit från mig på 3 dagar :) Då var det bara 9 kvar tills jag är där det började hehe..
Idag har vi varit på stan en sväng alla 3. Behövde införskaffa lite smått och gott. Hade tänkt att köpa en bärsjal men blev snål när vi insåg att tygbiten kostade över 700 kronor. Känns bara som lurendrejeri. Ska försöka hitta en begagnad eller så istället, borde ju inte vara så svårt. Sami skötte sig bra men precis när vi  var inne på Lilla mirakel och kollade på sjalar så blev han hungrig. Bättre tajmning är så kunde han ju knappast ha eftersom dom hade amningsrum med soffa och kuddar och skötbord och alltihop där. Sweet!
Amningen har börjar funka bättre nu, det är fortfarande endel krångel men det går väldigt mycket bättre. På måndag kommer de hit från Barnavårdcentralen och ska kolla till Sami, väga honom och sånt och då kan jag säkert få lite mer tips också om det inte funkar helt smärtfritt då.
Bjussar på några bilder på lilla livet :)
Precis hemkommen från BB. Mössan på sniskan som vanligt ;)
Mys i soffan igår.
Ikväll blir det filmmys. Det har jag längtat efter :)

Känslostormar

Äntligen är han här, våran lilla Sami. Jag ska berätta allt om hur han kom till världen sen, men nu finns inte riktigt tiden och orken. Jag kan sammanfatta det med att allt gick så himla bra som det bara kan. Jag är sjukt nöjd med hur allt fungerade med snittet och hur jag mått i det avseendet även efteråt.
Det var ju en rejäl liten kille som kom ut. 4,5 kg hade vi inte riktigt räknat med :) Och att det var en pojke var också lite förvånande även om jag på slutet släppt tanken på att det var en flicka ganska mycket. Hursomhellst så var det självklart världens finaste lilla kille som kom ut. En bild har fastnat på näthinnan och gör mig tårögd varje gång jag tänker på det och det är när Fredrik kommer in till mig och håller i Sami när jag fortfarande ligger på operationsbordet. Fredrik är tårögd och Sami är det finaste jag nånsin har sett. Är det verkligen han som legat där inne hela tiden? Han ser ju ut som en riktigt bebis! Sen säger Fredrik -Men vi vet inte namnet än. Och då förstår jag att det är en pojke :) okej det här blir väldigt svamligt men man är så himla fylld av 1000 olika känslor hela tiden att det är svårt att vara fokuserad.
Känslorna går (som man så många gånger hört men inte riktigt kunnat sätta sig in i) från total lyckostorm till "hur fan ska jag klara av det här" ungefär 200 gånger om dagen. Jag tror såklart att vi kommer klara det galant men än är det mycket som ska kommas underfund med. Igårkväll upptäckte vi tillexempel att lillkillen är mörkrädd, ja det var ju inte så lätt att veta att det var därför han skrek som en galning varje gång vi la honom i hans säng. Men man lär sig hela tiden.
Nu ska jag gå och se om han kanske börjar bli sugen på att äta. Det är också en historia i sig. Men det tar sig, och  nu har jag lärt mig vad ordentlig smärta är (söndersugna bröstvårtor). Men är han mätt är jag glad så det får gå det med.
Bilder kommer, har inte hunnit med att lägga in de på datorn än.
So long!

Alla hjärtans dag

Har spenderats hemma. Har bakat massvis med bullar, färgat håret, packat om BB-väskan och fixat med lite annat. Sen har vi hunnit med att mysa lite och se en film. Det blev "Min stora feta grekiska semester" och den var söt :) Nu är jag sjukt, sjukt trött och hoppas att jag kommer sova gott i natt. Natten till idag tror jag att jag hann föda barn 2-3 gånger i drömmarna haha.
Imorrn är en stor dag. Antagligen den största dagen i hela ens liv. Herregud det går inte att förstå. Det enda jag vet är att jag är lite (men faktiskt bara lite) nervös för själva snittet. Sen så är jag helt galet förväntansfull på att äntligen få möta våran lilla bäbis.
Jag är väldigt glad över alla som lyckönskat oss på olika sätt. Det känns fint att veta att det är så många som tänker på oss. Himla fint :)
Nu ska jag försöka sova så jag är hyffsat pigg imorrn. Känns ganska kul föresten att ta bussen till förlossningen hihi
Återkommer när man börjar komma sig i ordning men det nya livet.
So long!

Ostbågen.

Ja igår var jag så trött och tusen olika tankar snurrade i huvudet så det var ingen större idé att sätta sig och försöka skriva något om det som hände på förmiddagen. Vi var på förlossningen redan före 7 på morgonen, trött som fifasiken (är ju som sagt ganska morgontrött nuförtiden) och dessutom med tom mage eftersom jag var tvungen att vara fastande inför vändningsförsöket. Först fick vi ta en CTG i ungefär en halvtimme, det innebär att de kollar bäbisens hjärta och mina sammandragningar. Det var mysigt att få höra det lilla hjärtat slå så länge och tydligen har jag mycket sammandragningar, som jag knappt märker av hehe. Sen fick vi vänta en stund och sen var det dags för vändningsförsöket. 2 läkare och 1 barnmorska var med och jag fick en spruta med Bricanyl (tror jag) som ska göra så man inte har sammandragningar så att det ska bli så mycket plats som möjligt i magen. De sa innan att man kunde få hjärtklappningar av den så jag var beredd på det men inte på hur extremt det skulle bli. Det kändes som att hjärtat skulle hoppa ut ur kroppen och jag blev nog lite chockad, men som tur var gick det värsta över ganska fort och sen började de att knuffa på den lilla för att försöka få den att ändra läge. Herregud så ont det gjorde när de tryckte vid bäbisens huvud (är fortfarande öm där nu..). Fick nån rolig kommentar från en av läkarna att "den kryper bara ihop som en ostbåge i stället för att ändra läge". Hihi min lilla ostbåge ;) Hursomhellst så gav de upp ganska fort eftersom den inte alls ville ändra på sig och eftersom det var så pass jobbigt för mig. Efter det fick vi köra CTG en halvtimme igen och sen fick vi äntligen äta lite. Då var klockan typ 11 och jag hade varit vaken utan mat sen halv 6. Inte bra för mig som är så känslig för sånt hehe. Sen så fick vi då tid för kejsarsnitt. Så på måndag runt 10-11 tiden kommer vi få träffa våran lilla efterlängtade älskling. Om det nu inte skulle komma igång i helgen då får det bli akut snitt. Men det tror vi väl inte ska hända.
Det känns trots allt väldigt bra att det nu blir som det blir. Vi har före onsdagens ultraljud inte haft en tanke på kejsarsnitt utan bara varit förberedda på en "vanlig" förlossning. Däremot har vi ju varit öppna för att det kan bli hursomhellst och hursomhellst blev det :) Men trots att vi inte tänkt på kejsarsnitt så har det gått bra att ställa om sig mentalt och vi känner båda att det här blir jättebra. Det bästa av allt är att vi slipper den eviga väntan och vet att senast på måndag är han eller hon här. Fifasiken så fint. Nu ska vi ta vara på sista dagarna tillsammans som bara två. Jag ska nog gå en sväng på stan idag och skämma bort mig med lite shopping och sen blir det nog att dona lite hemma så allt är städat och fixat när vi kommer hem från BB. En massa mys ska vi hinna med också :)
Om allt går som det ska kommer vi att åka hem från BB på onsdag eller torsdag. Om vi har tur och det inte är så mycket folk där nu så får även Fredrik sova där. Sen är det till att försöka komma in i lite rutiner här hemma. Jag längtar!
Från och med att den lilla kommer ut så kommer jag att sätta lösenord på bloggen. Vill ju kunna lägga ut bilder och sånt utan att känna att jag exponerar lillen för hela världen. Men jag vill att alla som läser nu ska fortsätta läsa så vi får fixa det där sen så ni alla får lösenordet.
Nu ska jag fixa mig och åka in till stan.
So long!

Så blev kanske ingenting som vi trodde fast det blir nog bra ändå.

Ja tji fick jag som trodde att lilla bäbisen i magen skötte sig och låg som den skulle. På ultraljudet idag visade det sig att den precis som sin far ville komma ut med den snyggaste sidan först. Det vill säga rumpan. Som de flesta förstår (jag tex.) så går ekvationen rumpa först ut genom ett relativt litet hål inte ihop. Fick prata med en läkare som tyckte att det är värt att vi gör ett vändningsförsök. Chansen att bäbisen får för sig att vända sig av sig själv är lika med noll, den har borrat ner rumpan ordentligt. Det betyder i sin tur att chansen att vändningsförsöket fungerar inte är överdriven, men ändå värd försöket. Så imorrn klockan 07.00 (hoho jag som gått å blivit duktig på att ta sovmornar) ska vi till förlossningen för att göra försöket i alla fall. Om det inte fungerar så blir det kejsarsnitt, läkaren sa så fort som möjligt mest troligt i början av nästa vecka. Risken/chansen att den kommer redan imorrn om vändningsförsöket blir pannkaka finns också. Och helt plötsligt blev allt så annorlunda än vad jag tänkt. Och så himla snart. Men faktiskt så känns det inte så jobbigt, jag är mest så himla glad att min snurriga (förlåt) barnmorska lyckades upptäcka det här igår. Och att vi lever i denna del av världen och idag. Fyfasiken för att inte kunna få reda på sånt här i förväg och ännu värre, om man inte hade kunnat göra kejsarsnitt. Det är mycket tankar som snurrar i huvudet nu, men på det stora hela känns allt bra. Bäbisen var enligt ultraljudet normalstor och hur den nu än kommer ut så är ju huvudsaken ATT den kommer ut och mår bra.
Ikväll blir det dinner and movie med Fredrik. Vi ska på förhandsvisning av Farsan. Tänk, det här kanske blir vår sista dejt bara vi två på ganska länge. Nu ska jag packa färdigt BB-väskan som vi ju faktiskt måste ta med imorrn i fall att. Sen ska jag se till att vila lite. Big day tomorrow!

So long!

Kikärtsbröd och barnmorskebesök

Igår var jag riktigt seriös och bakade lite bröd med kikärter i. Det blir ju så sjukt gott, och nyttigt! Dessutom håller det sig mjukt och färskt längre än många andra hembakade bröd tycker jag. Om någon är sugen på att prova så gjorde jag efter detta recept (blir ca 16 bullar) :


Ingredienser:
1 burk kikärtor, bönor eller linser ( ca 400 gram)
4 1/2 dl vatten
1 pkt jäst
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1 msk mörk sirap / socker
5 dl rågsikt
8 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Häll av och skölj kikärter (eller bönor eller linser). Mixa dem med 2 dl vatten i en matberedare eller med hjälp av stavmixer. Späd med resten av vattnet, värm sedan till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke, häll över vätskan och rör tills jästen löser sig.
3. Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och 4 dl av vetemjölet. Arbeta in resten av mjölet efter hand med en trägaffel tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäck i 30 min.
4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma 16 bullar, eller färre om du vill ha stora. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15 min.

Idag var vi hos barnmorskan igen. Som jag skrivit tidigare så är hon ju lite special, idag var hon tex 30 minuter försenad (ett antal personer letade efter henne men hon var försvunnen) och när hon väl kom fick vi varken en orsak eller ursäkt från henne. Nåväl, vi ides inte sura så mycket över det. Sen blev det lite spännande, för det första så hade jag 156 (tror jag det var) i hB. Det är galet högt hehe. Så det fick hon ta om och då var det 137 vilket också är högt men mer troligt. Sen mätte hon magen och den var stor, lika stor som om jag vore i vecka 41. Kan det betyda att det kommer igång snart? Hoppas! Sen skulle hon känna efter hur bebisen låg och lyssna på hjärtljudet och det blev svårare. Hjärtljudet hörde hon men hon lyckades inte känna hur bebisen låg. Jag hade under tiden en ganska ordentlig sammandragning också så magen var ju stenhård.. Efter mycket lyssnande efter hjärtat och klämmande så kom hon i alla fall fram till att vi ska gå på ultraljud för att få reda på hur bebisen ligger. Det känns bra tycker jag, jag är ganska säker på att den ligger som den ska. Den har ju gjort det länge och det känns inte som att den ändrat läge. Dessutom ska de bli riktigt spännande att få gå på ultraljud nu när bebisen är så stor! Imorrn 11.30 blir det så jag får rapportera sen hur det går. Skulle den envisas och ligga med rumpan ner så får vi ta det då. Det behöver ju inte vara nån katastrof för det.

Nu ska vi äta lite linssoppa!

So long.


Titta en tjockis!

Tog mig i kragen idag och tog lite kort på magen, man vet ju aldrig när den försvinner :)
I övrigt händer det inte så mycket, verkar inte vara nån bebis på gång riktigt än. Hade typ mensvärk inatt och tänkte att det kanske var på G men det gick över. Hann faktiskt bli lite nervös för första gången. Det var spännande. Men jag gissar på att det är en stund kvar än.
Föräldrautbildningen som jag var på i torsdag (Fredrik missade tyvärr eftersom han var borta med jobbet) var tyvärr en besvikelse. Inte mycket nytt som kom fram, barnmorskan som höll i det (min barnmorska) var sjukt ostrukturerad.. lite som vanligt.. kändes inte som att hon passade för att hålla en kurs. Dessutom var det nästan inga fler från Böleäng som var där heller. De flesta var från byar runt Umeå. Nåja, en trevlig tjej pratade jag med som var härifrån och som hade samma beräknat förlossningsdatum som oss. Kanske kan bli en vän, vi får se :)
Nu ska jag och Fredrik iväg på fri scen för poeter på Café pilgatan, trevligt!
So long!

Fin helg!

Idag tvättar jag alla små bebiskläder och längtar ännu mer. Jag fattar inte att det är så himla nära nu. Äntligen!
Längtan blev ju inte direkt mindre av att få träffa Liv och Robins lilla Ralf i helgen. Så himla liten och fin. Jag ser verkligen fram emot att han och våran lilla ska få träffas också :)
I övrigt var helgen i Luleå riktigt bra. Det var sjukt fint att hinna umgås en massa med Elin, Lina och Liv med familj. Bara slappa och snacka en massa skit. Skönt var det också att vila ut lite hemma hos pappa med en bok och maten serverad.
Vet inte om jag skrivit det tidigare men de ska i alla fall komma igång med föräldrautbildning här nu. Så vi hinner mest troligt gå två gånger. Första gången (nu på torsdag) ska de prata om förlossningen och veckan efter om smärtlindring, precis de sakerna som jag gärna vill veta mer om. Dessutom blir det kul att träffa lite fler som bor i samma del av stan som också ska ha barn nu.. Perfekt helt enkelt!
I övrigt så är jag mest orkeslös hela tiden, kan sova jättemycket och blir sjukt trött av minsta lilla aktivitet. Men jag vill inte klaga, för i övrigt mår jag hur bra som helst. På tal om trött så måste jag nog ta en liten vila nu.
So long!

RSS 2.0