Kan det bli mycket roligare?..

..än att man uttalar bokiteln "Introducing english pronunciation" fel? haha jag fick mig ett riktigt gott skratt på skolan idag vill jag lova.. tack för den Marie :)

Igår var Frida på långväga besök från Långsele och vi drog ett riktigt fika-maraton på Café station tillsammans med Marie och Ida på 4,5 timme. Senast jag fikade så länge måste ha varit på gymnasiet när eftermiddagrarna alltid spenderades på BO:s med en kopp kaffe och massa cigaretter.

Imorrn ska vi unna oss en nästan helt ledig dag (på torsdag blir det slutseminarium för vår uppsats) och gå på Severamässan och sedan gå och spela biljard. Det ser jag fram emot!

Ikväll åker Fredrik till Stockholm, men bara till imorrn skönt nog.. jag ska ta en väldigt lugn kväll med tv och nått gott. På fredag åker jag till Luleå. Det ska bli fiiiint att träffa Liv och pappa och alla andra.

Puss!


Hjälp mig!

Min blogg är så himla ful. Jag vill ju ha en sån där snygg blogg med bilder och fina färger och grejer som passar in på mig. Men jag har faktiskt ingen aning om hur man gör. Det enda man kan göra är att byta mall och ja.. den här gröna får väl duga tills vidare då.. tills någon ids visa mig hur man kan fixa annat kul :)

Jag är ett stort fan av listor, de ger mig ordning och reda i huvudet och av någon anledning får det mig att må bättre. Därför får ni här min dag i bu och bä:

BU:
* Jag orkade inte laga någon "ordentlig" middag idag utan åt gröt vilket i och för sig är gott men kanske inte den ultimata middagen när man ska tänka på att få i sig tillräckligt av alla näringsämnen
* Jag känner mig lite tjock, och inte på ett mysigt trevligt gravid-sätt utan mer på ett tjockis-sätt
* Fredrik är busy busy med allt möjligt och vi har inte hunnit umgås alls ikväll
* Jag önskar att jag hade orkat ta mig ut på en promenad ikväll men jag är alldeles för trött

BÄÄÄ:
* Uppsatsskrivandet gick som vanligt mycket bra och nu är vi nästan, nästan färdiga för inlämning inför slutseminarium
* Marie och Patrik skänkte mig som vanligt många skratt under dagen i skolan
* Eftersom  vi nästan är färdiga med uppsatsen tog vi en tidig dag och åkte hem redan vid 2
* Frida skickade ett sms där hon skrev att hon kommer och hälsar på nästa vecka
* Jag och Marie pratar om att åka till IKEA i november
* Snart ska jag och Fredrik mysa ner oss i soffan med några avsnitt Kvarteret skatan som är sjukt kul

Det var det för idag, hur har eran dag varit? Fler BU:n eller BÄÄÄÄN:? :)

kram!

Barnmorskebesök

Måste börja med att berätta hur otroligt skönt det var att vattengympa igår, kändes grymt bra att röra på fläsket. Dessutom utan att känna sig tung eller få ont i ryggen. Ja det måste garanterat bli fler besök i simhallen nu!

Idag var vi hos barnmorskan igen, inte så mycket speciellt som hände där. Magen växer iallafall som den ska och hjärtat tickade på. I övrigt var det mest halvdåliga besked, mitt hB (järnvärde) har gått ner massor sen förra gången då jag hade så bra så nu måste jag börja med järntabletter, blodsockret låg ganska högt (hon trodde att det berodde på att jag ätit nyss men vadå gröt med lite sylt borde inte göra så mycket tycker jag..), dessutom är svininfluensavaccinet försenat så jag fick inte veta när jag kan ta det och sen så har de ställt in alla föräldragrupper här på grund av just influensan. Så himla tråkigt! Hon sa till och med att hon tyckte att det där med att det var inställt pga influensan mest var en dålig ursäkt när det egentligen handlade om att de har dåligt med lokaler. Nåja, det är inte mycket att göra åt saken. Nu känns det i alla fall mycket bra att vi anmält oss till en profylaxkurs så vi får gå på någonting förberedande.

Nu ska jag ta en dusch sen blir det soffläge, trött!

Tacoskväll och vattengympa

Vi ställde till med tacoskväll igår och det blev så himla trevligt! Karin kom hit och henne har jag inte träffat sen midsommar med undantag för några snabba hej på skolan. Även Anna och Melanie kom  med deras lilla Troy (2,5 månad). De har vi inte träffat på huur länge som hellst och Troy hade vi aldrig träffat. Så mysigt det var! Både att hinna prata och äta god mat och dessutom med en liten bebis som sällskap. Guuuud vad jag längtar till februari nu. Att se Fredrik tillsammans med den lilla fick mitt hjärta att smälta.

Nu ska jag strax iväg på vattengympa och det ska verkligen bli så himla skönt! Jag skäms när jag tänker på att jag inte varit på simhallen sen i våras. Men å andra sidan är det bara dumt att tänka så, istället försöker jag att se framåt och jag hoppas att passet idag kan få mig peppad att börja visa mig där oftare igen. Mestadels för välbefinnandets skull och mindre för viktens.

Jag har fått fler önskemål om magbilder, jag skäms lite att jag inte lyckats få till någon än. Det kommer!

Det måste vara nått fel på mig!

Jag har börjat tycka att det är så otroligt mysigt att kliva upp när det är mörkt ute. Får riktiga myskänslor i kroppen och börjar längta till jul. Hallå? Det är inte jag att känna så. Jag brukar ju få ångest över mörkret och jul brukar jag bara se fram emot om det innebär en utlandsresa (vilket det inte gör i år). Jag har hört att graviditeter kan ställa till med tokiga grejer, men det här? Nåja, jag klagar inte.. Jag myser vidare :)

Torsdag..

.. och en mycket bra dag i skriva-uppsats-anseende. Vi har fått MASSOR gjort och för tillfället känner jag mig inte det minst oroad över att det kommer att bli stressigt innan inlämningen.

Pratade med vår programansvariga idag, jag skulle ju vilja göra praktik nästa höst istället för att ta studieuppehåll ett helt år. Det verkade inte vara några som hellst problem att göra så om jag fortfarande vill det när den lilla kommit till världen. Om allt går som det ska och som vi vill (vilket det kanske inte gör man man får väl utgå från det i alla fall?:)) så kommer jag mest troligt att göra praktik i Jönköping eller däromkring i två månader nästa höst. Hoppas att det kan bli så!

Imorrn är det redan helg igen, herregud vad veckorna går fort! Går in i vecka 23 på lördag :) men å andra sidan så känns de här veckorna mellan 20 och 30 ganska mycket som en transportsträcka. Inte mycket som händer förutom att magen sakta blir större. Också att sparkarna bli hårdare och tydliga, DET är underbart.

Helgen kommer nog att spenderas mestadels på hemmaplan. Ska tillexempel putsa fönster och rensa rabatten. KUL VA? Näe. men jag ska göra roliga grejer också, t.ex. se Idol hos marie.

Nu ska jag se unga mödrar och vänta på att Simon kommer på lämna-däck-och-fika-bulla-besök.

Puss!

Tisdag

Idag har vi skickat in uppsatsen en sista gång inför inlämnandet innan slutseminariet. Känns bra faktiskt, vi har kommit en bra bit på vägen och nu återstår det sista slipandet. Det känns som att vi jobbar på bra så jag tror inte att vi kommer att behöva stressa en massa på slutet.

Imorse vågade jag mig på att kliva upp på vågen, hade lite ångest igår då jag känner att jag gått upp en del. Kom fram till att ångesten skulle bli mindre om jag visste hur mycket det handlar om. Och ja, 7kg har jag gått upp nu. Det hade kunnat vara värre.. Men med tanke på att jag redan innan jag blev gravid vägde mer än jag vill så känns det inte så jättekul. Jag vill inte att det ska sluta med att graviditeten får mig att gå upp massor med kilon för det är faktiskt inte alls nödvändigt även om jag vet att jag såklart kommer (och ska) gå upp mer än så här. Det enda vettiga nu är att begränsa intaget av det där onödiga godiset och annat snask som slunkit ner på senaste. Det lär nog minska känslan av viktångest också.

Ikväll ska vi på stand up på Krogen (f.d Krogen Krogen), Fredrik ska uppträda och en massa vänner ska dit och titta det blir kuuul!

Tjo på er!


Jag inser..

att jag borde uppdatera. Men jag har inte så mycketa att skriva om. Helgen har varit bra. Jag har fixat endel hemma, bakat bullar hos Lina och haft 3 ungerskor på besök (via couchsurfing). Mycket trevligt har det varit. Måste det vara måndag imorrn? Jo det verkar visst så.. men det blir bra det med. Att skriva uppsats tillsammans med Marie och Patrik är faktiskt bara roligt. Men att vara hemma och mysa är ju ändå det bästa som finns.

Nu ska vi se klart Pulp fiction som jag somnade till igår, sen ska vi se första delen i dramadokumentären om Hagamannen. Det blir spännande :)

Puss!

Ibland..

Så verkar det som att allt eller iallafall mycket händer på en gång. Idag har jag inhandlat mönster till att sticka bebiskläder (inte jag som ska sticka dock!) och ett par mammabyxor, vi har satt igång att göra en budget, anmält oss till en profylaxkurs i november och hittat en barnvagn som vi ska köpa imorrn. Herregud jag vågar inte ens räkna efter hur många vuxenpoäng det blir på en och samma dag :)

Nu ska vi i alla fall strax iväg och släppa allt sånt för en stund. Vi ska kolla på stand-up och äta god mat tillsammans med Lina och Tobbe. Det ska bli väldigt trevligt!

Solong

Glada nyheter!

Ikväll var jag och Fredrik på informationsmöte på försäkringskassan om föräldrapenningen (många långa ord där). Det var mestadels positiva nyheter där för oss, bland annat att jag kommer få föräldrapenning baserad på inkomsten jag hade innan jag började plugga och inte det lägsta grundbeloppet som jag befarade, och att man får bonus om man delar lika på ledigheten (vilket vi tänkt göra). Sen så tycker jag även att man ska glädjas åt sånna "självklarheter" som att vi faktiskt får vara lediga i sammanlagt 480 dagar som vi dessutom kan välja att ta ut i princip i vilken takt vi vill. Halleluja att man bor i Sverige dagar som denna!

Helgen var fin, det bästa var att få se Livan igen och hinna umgås på tu man hand och prata tjockismagar och mycket annat. Det blev rätt lugnt med idol-tittande och sen slöade vi mest hela helgen. Var hos farfar och letade reda på mina och Jennys gamla bebiskläder också. Tog väl hem en sisådär 2-3 kartonger och 3 kassar med kläder. En del grejer var så pass sletna att det bara var att slänga med en gång men resten håller jag på att tvätta upp nu och sen ska jag välja ut det jag tycker är okej att använda. Jag har liite svårt för de här puttinuttiga rosa spetsgrejerna men som tur var hade mamma och pappa lite blandad smak så det är inte bara sånt :)

Nu ska jag titta färdigt på Halv 8 hos mig som äntligen börjat om igen! 

Om ni vill ha kul och halvt garva er fördärvade tycker jag att ni ska kolla in den här:
 http://www.youtube.com/watch?v=4YFmCAdhdNQ

So long!

Ultraljudsbilder och annat..

Ja här kommer två av de fina bilderna vi fick med oss efter ultraljudet i tisdags. De är (som alltid) inte så tydliga men jag tycker mig kunna se en liten, liten bebis i alla fall :) eller vad tycker ni?



Här ser man den lilla från sidan men huvudet till vänster i bilden, ser ut som att den har det rätt gött va?
Den lilla mörka fläcken man ser vid bröstkorgen är hjärtat som man såg slå under tiden.



Här är från samma vinkel fast lite närmare också ser man att den gapar, tyckte jag var så sött :)


Nu ska jag bara försöka se till att få till någon bra magbild också, måste ta hjälp av Fredrik för jag har försökt ta i spegeln men det ser ju bara för taskigt ut!

Kan meddela att jag mår mycket bättre nu än jag gjorde i tisdags, så som tur var så är det nog ingen svinis jag drabbats av. Har nog haft lite feber och är snorig och inte så pigg men det känns som att det redan är på bättringsvägen skönt nog.

Imorrn ska vi ha mittseminarium för uppsatsen, alltså en första bedömning av den. Det är fortfarande unegfär en månad till den ska vara färdig. Ska bli spännande att se vad vår opponent och handledare tycker, och kanske få lite mer ordning på hur vi ska styra upp den för att få en bra struktur och röd tråd. Har kanske inte nämnt tidigare vad den handlar om, jag tänkte att det inte var så intressant men sen så fick jag en fråga. Så då kan jag ju berätta att vi skriver om egenkontrollsarbete inom cafébranschen, alla livsmedelsverksamheter ska ju ha en egenkontroll för att veta att man serverar säker mat, och det är inte alltid det lättaste. Så vi har försökt hitta svårigheter och möjligheter med egenkontrollsarbetet genom att vi intervjuat 7 caféanställda, 2 livsmedelsinspektörer och 2 livsmedelskonsulter. Jag hoppas och tror faktiskt ganska mycket på vår uppsats, jag tror att den i slutändan kan komma att bli väldigt bra. Men vi är en bra bit därifrån även om vi är på god väg.

Imorrn åker jag och Fredrik till Luleå, det ska bli mysigt att träffa Liv med tjockmagen och att hinna umgås lite med pappa och så. Nu ska jag leta reda på ett recept till middagen, blev sjukt sugen på någon typ av kikärtsgryta och ris. Åtekommer kanske med något bra recept om jag hittar nått.

So long!


RSS 2.0