Jag blir så arg!

När jag läser sån här skit:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6361347.ab
Vad är det för fel på gamlingarna? kan de inte fatta att det sedan typ en jävla massa år är förbjudet att slå barn? Att det någonsin varit lagligt är ju dessutom helt obegripligt. Okej att ett barn inte ska kalla någon för "gubbjävel", men på vilket sätt ska det hjälpa att man som vuxen slår till ett barn? Han påpekar ju själv i artikeln att problemen fortfarande är kvar och ändå ångrar han sig inte? Jag förstår inte! Tur att han blev fälld men han borde verkligen ha fått ett högre straff så att han (och alla andra idioter som står på hans sida i det här) inser att det INTE är okej att göra som han gjorde. Ush, man kan ju verkligen bli upprörd för mindre.
I övrigt så är allt väldigt fint för tillfället. Jag är ledig och utvilad, vintern är helt otroligt vacker, vi hade en jättetrevlig kväll med spel och mys hos Anna och Melanie igår och imorrn ska vi även fira nyår hos dem. Dessutom har jag världens finaste Fredrik och om bara 50 dagar (!) ungefär så kommer äntligen våran efterlängtade lilla unge till oss.
En annan sak, jag har inte gått upp i vikt på ca en månad, jag hade till och med tappat några hg under julhelgen. Jag fattar inte riktigt. Jag känner mig inte direkt orolig, jag har ju att ta från så att säga. Men lite konstigt är det väl ändå. Nåja, jag får prata med barnmorskan om det när vi ska dit nästa vecka. Lillen där inne bökar då runt som aldrig förr och jag tycker att det känns som att magen blir större och större så jag har nog ingen anledning att oroa mig :)
Nu ska vi ta en liten stadsrunda, fan vad jag älskar att vara ledig!
So long!

Så var julen över för i år..

..och vilken jul det har varit. Den har faktiskt på många sätt varit precis sådär som man vill att en jul ska vara. Lugn och skön och med många nära och kära runtomkring. Såklart var det några som saknades, t.ex. systeryster och pappa, men man kan ju inte få allt. Vi har i alla fall haft det hemskt fint på badhotellet i Tranås. Vi har ätit massor med god mat (man hann knappt bli hungrig mellan måltiderna), badat i varm och härlig bassäng, badat bastu, badat badtunna utomhus och en massa annat mys. Dessutom gick jag på en aroma-mamma behandling där jag blev insmorslad med peeling och lermask och förhindra-bristningar-kräm och fick huvumassage. Så himla lyxigt!
Imorse kom vi hem till ett galet snöigt Umeå, vi fick lov att ta en taxi hem från tågstationen då det inte kändes som ett alternativ att vara tvungen att släpa all packning genom flera decimeter med snö från busshållplatsen. Det räckte att vara tvungen att ta sig från parkeringen hem och Fredrik fick göra ett jättejobb med att skotta vår ingång. Men oh så fint det är ute nu!
Fina julklappar har vi fått också, en hel del till bebisen och lite till oss själva. Å jag känner mig så bortskämd av båda mina egna föräldrar och Fredriks, så himla snälla de är.
Nu är julen som sagt över och de kommande dagarna ska jag se till att få lite plugg undanstökat så jag kan vara ledig med gott samvete över nyårshelgen. Sen väntar två veckor i skolan innan den är helt slut för mig på ett bra tag. Vad konstigt det känns. Jag är verkligen fylld av en massa känslor just nu, lycka över bebisen och familjen överhuvudtaget, ledsen över att så många är så långt bort, nervös över förlossningen och att bli mamma men samtidigt lugn och glad. Ja herregud, jag undrar om det inte är lite hormoner som spökar för såhär känslig brukar jag inte känna mig. Saknar mamma nått enormt dessutom. Jaja, allt ordnar sig och det är skönt att känna mycket. Hellre det än ingenting.
God fortsättning på er alla.

Förlåt mig..

Jag har varit så pinsamt dålig på att uppdatera här. Förra veckan kan sammanfattas som fullspäckad. Först en massa tentaplugg och dessutom hade vi två couchsurfare här som visserligen skötte sig själv väldigt mycket men lite social var man ju "tvungen" att vara också. Det var dock mest kul eftersom det var två väldigt trevliga personer. På fredagen skrev jag tenta och jag tror (peppar peppar) att det kan ha gått vägen även om jag tyckte att den var rätt svår.. Efter att den var skriven for jag och Fredrik till luleå för att umgås med nära och kära. Det blev en riktigt bra helg med mycket mys och kära återseenden.
Nu håller vi på och packar om, för ikväll tar vi tåget söderut till Badhotellet i Tranås. Fifasiken så fint det ska bli att bara slappa, äta god mat, umgås med familjen och spa-a. Tror jag ska ta en paus från internet också så jag återkommer efter juldagarna, vi kommer hem igen den 28:e.
Ha en underbart skön jul!

Puss och kram.

En bättre dag

Jo men idag är en bättre dag. Har gjort ett tappert försök att plugga och desstuom hunnit med en hel del annat pyssel hemma. Sov dessutom länge och gott vilket nog gjorde susen. Ikväll har jag och Fredrik varit till stan och ätit en riktigt mumsig middag på Bishop arms. Mums! Det stället kan jag ju verkligen rekommendera om man vill lägga en aningen större peng på en god middag. Här kommer lite utlovade bilder, bättre sent än aldrig.

I den här snygga vinkeln ser magen enooooooooooorm ut :)


Men egentligen är den inte större än typ såhär (fast det är ju inte så litet heller..)


Nu ska vi se filmen Baksmällan. Har hört att den ska vara rolig, jag hoppas det. Ett skratt eller två är precis vad jag behöver :)

Dåliga dagar..

Idag är en sån dålig dag. Inte för att sällskapet eller det vi sysselsatt oss med varit dåligt, tvärtom har det varit väldigt trevligt och mysigt att handla julklappar med Fredrik och fika med Lina och se film och allt sånt. Men det är nått med mitt humör som inte stämmer. Om inte spontana gråtattacker utan förvarning är helt normalt? Ush jag är bara så trött idag, trött på att vara gravid, trött på att vara tjock, trött på att inte få träffa vår bebis, trött på att ha ångest över skolan, trött på att vara för trött för att orka plugga. Men jag vet att det går över och det är egentligen ingen fara. Sånna här dagar får man visst ha har jag hört. Och på fredag när tentan är skriven kommer jag dra den största lättnadens suck någonsin (oavsett hur det går). För att göra mig själv lite glad så skruvade jag ihop spjälsängen och bäddade i den, det kändes fint. Kom ut nu snart unge så vi slipper vänta ihjäl oss.


Kul och tråkigt.

Gud vad slö jag har varit på att skriva här på sistone.. Fy skäms på mig! Men jag har bara inte orkat, och inte har det hänt nått speciellt heller. Känns som att mitt liv för tillfället mest består av plugg och att vara trött. Känns inte ens särskillt kul att kliva upp på morgonen, skulle gärna bara sova sova.. Men som tur är så hägrar någonting som liknar ett jullov om bara en och en halv vecka. Herregud så skönt det ska bli! Ska verkligen försöka anstränga mig med plugget nu så jag klarar den där förbaskade tentan nästa fredag. Sen ska jag njuuuta av ledighet och bara plugga lite lagom några av mellandagarna. Dessutom ska Fredrik vara ledig lika länge som jag, det vill säga mellan 18:e december och 3:e januari, fifan så fint! Känns med andra ord när jag tänker efter som att jag har en hel del att se fram emot. Jag tror bara att det är detta ständiga mörker som ställer till det, men man får försöka göra det bästa av situationen.

Nu ska jag göra mig redo sen ska jag och Lina åka och titta på Scen saga, Fredrik ska vara konfrencier. Det blir kul. Tjo!

New moon..

Jag måste erkänna att det var med en känsla av besvikelse som jag lämnade biosalongen efter att ha sett uppföljaren till Twiligt ikväll. Kanske var det för att jag gick dit med ungefär 100 gånger så höga förväntningar som när vi såg den första filmen, eller så var den helt enkelt inte lika fin, annorlunda och kärleksfull. Seg var den dessutom. Nåja, sevärd var den ju absolut och Edwards look går fortfarande inte av för hackor, men den här gången räckte inte det.

I övrigt är jag bara galet trött och skoltrött och börjar seriöst oroa mig för tentan om 2 veckor. Eller egentligen är det tentaplugget jag oroar mig över, hur ska jag orka? Jag orkar plugga några timmar fram till lunch men efter det skulle jag behöva en tupplur innan jag orkar nått mer, och det är lite svårt när man är i skolan. Dessutom har vi ju ett riktigt tungt grupparbete att göra klart också. Ush, ge mig energi nån!

För övrigt så går jag på lördag in i vecka 30. Fattar ni?? Snart är alltså 3/4 avklarat och "snart" tittar våran bebis ut. Som jag längtar. Igår var andra och sista gången för profylaxkursen, vi avlsutade med en avslappningsövning där barnmorskan tyckte att vi skulle föreställa oss tre tillsammans hemma i soffan några dagar efter att vi kommit hem från BB. Sen skulle vi tänka ut 2-3 ord som vi skulle sammanfatta hur vi kände oss under förlossningen. Jag blev rörd och kunde knapt hålla gråten borta. Det var en fin tanke. Mina ord blev i alla fall Lugn och Stark. Det får bli mitt mantra, jag vill verkligen att det ska bli så.

Nu ska jag sova och hoppas att imorrn blir en piggare dag. So long!

RSS 2.0