Mycket på gång!

Ja men se där! Ett blogginlägg till på bara 1 vecka, inte illa va? ;)
Ni kanske undrar hur det gått med Samis sovande och jag kan meddela att det gått alldeles galant. Numera somnar han på bara en liten stund efter att han först druckit välling med oss, chillat ner lite och vi läst för honom. Han vaknar i princip aldrig på nätterna och den enda gången han gjort det på 5-6 nätterna så somnade han om utan välling. Så skönt att det funkar så bra! Lite ledsen är han dock när vi säger god natt och går ut ur hans rum men det går över fort så jag tror inte att det är nån större fara.
Nu har vi börjat om med jobb och dagis efter semestern. Känns mycket bra! Semestern var superduperbra men jag gillar vardagen också. Dessutom behöver jag än en gång ta tag i min vikt som skenade iväg på semestern, och jag vet att det funkar som allra bäst när vardagen lunkar på. Jag har ju ätit enligt GI-metoden under våren och sommaren och mått jättebra av det, så det känns självklart att fortsätta. Ikväll har jag beställt hem en ny bok som jag tror kommer att passa oss alldeles utmärkt.
En annan trevlig överaskning kom igår när jag och min chef pratades vid. Jag blev lovad att få fortsätta jobba i 2 (!) år till. Har jag inte fått en fast tjänst innan dess (om någon av ordinarie personal slutar..) så blir jag då inlasad. Detta innebär att jag i princip fått fast tjänst och det känns helt underbart!

Det var allt för nu, lev väl!

Om att somna själv.

Idag bestämde vi oss, nu måste Sami lära sig att somna själv. Och det utan välling. Har har kanske 8 av 10 gånger somnat själv även tidigare men då i samband med att han druckit sin älskade välling. Men nu bestämde vi oss för att det måste vara slut med det, dels för tändernas skull och dels för att han måste lära sig att klara sig utan vällingen. Vi var förberedda på det värsta, enligt vad vi läst oss till så var det ganska normalt att det kunde ta ungefär 2 timmar första gången man provade. Till en början kändes det ganska hopplöst eftersom han var uppe ur sängen och framme vid dörren nästan innan vi hade hunnit stänga den. Men vi gjorde vårt bästa och gick in direkt och la tillbaka honom i sängen och sa god natt och gick ut. Och hör och häpna, inom 40 minuter sov han. Det trodde jag faktiskt aldrig. Nu kommer nästa utmaning, för nån fler natt/morgonvälling är det inte tal om. Och vara konsekvent och bestämd mittinatten är inte alltid lika lätt som på kvällen. Men det ska nog ordna sig till slut det med, skam den som ger sig :)
Nåså, nog talat om sömn. Det var visst ett tag sen jag bloggade va? Varken tiden eller lusten har riktigt infunnit sig men kanske är den tillbaka nu? Tiden finns just nu eftersom jag har semester och tydligen även lusten. Får se hur det känns när jobbet börjar om om 1 vecka. Vi har nyligen kommit hem från vår 16 dagar långa semester som gick från Jönköping till Stockholm till Åland i 2 dagar till Finland i 5 dagar till Luleå en vecka och sedan några dagars hemresa. Vi har haft det riktigt, riktigt fint. Solen har lyst varje dag utom en, vi har träffat nära och kära och Sami har njutit av liv och rörelse och att få vara med mamma och pappa hela dagarna. Precis som vi njutit av att få vara tillsammans hela familjen, något bättre finns helt enkelt inte. Nu väntar en sista semestervecka för mig, Fredrik börjar om att jobba imorrn. Den ska fyllas med systerbesök, ett besök hos svärisarna och förhoppningsvis en massa annat gött. Livet är riktigt fint just nu!
So long!

RSS 2.0