Förlåt mig

för dålig uppdatering här. Tiden har verkligen inte funnits. Sami har varit lite extra mycket de senaste dagarna, sen så har vi besök av svärmor och svärfar och dessutom har jag hunnit med att jobba lite. Jobbet är i alla fall avklarat nu och Sami har varit gladare idag så nu ser det ljusare ut! Vad som däremot inte funkar alls är amningen. Får se hur länge till vi orkar med det. De senaste dagarna har det blivit mer gröt, mat och lite ersättning. Kanske fortsätter vi så. Man får ta det lite som det kommer. På lördag åker vi till el stockolmo och jag längtar efter att träffa mamma!
Det var allt för nu.

Busy busy!

Har inte så jättemycket tid till att blogga nu. Fina lilla Sami är ju vaken mer nuförtiden, oftast mycket leksugen och tiden han sover försöker jag hinna med att göra undan lite jobb som jag snart ska lämna in (sen ska jag inte jobba mer under föräldraledigheten har jag bestämt).. Sen så har nog lusten att blogga legat nere lite också. Men vi lever och mår! Igår var det midsommar och den spenderas i Fredriks släktingars stuga med massor med familjer. Hur mysigt som helst! Sami tyckte det var sjukt kul med massa barn och folk att kolla in, det slutade med att han i princip sov-vägrade så till slut åkte vi hem och sov fast tanken från början var att sova över. Ingen fara med det, jag tyckte att det var ganska skönt att vakna hemma idag.
Imorgon kommer Samis farmor och farfar hit, det ska bli kul! Har planer på att hinna dona lite extra här hemma när vi nu blir fler som kan roa våran lilla favorit. Om en vecka åker jag till mamma och stannar ungefär en vecka (Fredrik åker samtidigt på mc-semester tillsammans med Sammy).
So long!

Läget..

Igår var vi på mammabäbis-lunch och det var riktigt trevligt! Länge sedan vi var iväg på nån träff med de andra mammorna, har ju haft ganska fullt upp ändå när vi gått på babymassage och öppna förskolan och sånt. Nu är ju babymassagen slut och öppna förskolan har sommarstängt så då gäller det att hitta på annat! Hursomhellst så är jag glad att jag gick, det var jättemysigt. Trist bara att Sami blev på lite dåligt humör på slutet (vet inte varför..) men det gick i alla fall över när vi gick därifrån. Vi mötte upp med Fredrik och gick på premiärvisning av en dokumentär som Adam gjort.. Då passade Sami på att vara på alldeles strålande humör då istället :)
Nu har Sami käkat potatis några gånger och verkar gilla det bigtime, snart går vi nog över på nästa smak som får bli palsternacka. Sedan ska vi nog börja prova lite fruktpuréer också. Å det är så roligt att börja med mat!
Det har verkar lite senaste dagarna som att Sami inte är särskilt intresserad att äta från mig. Vet inte vad det kan bero på? Kanske blir han bara mätt fortare än tidigtare eller så vill han ha annan mat? Eller så är det nått tillfälligt (som så mycket annat...) eller så är det helt enkelt inbillning från min sida? Ja, det lär nog visa sig.
På tisdag ska vi mammor som brukar ses gå ut och äta middag utan kidsen. Shit vad kul det ska bli, jag längtar!

Sami har för övrrigt börjat knoppa in redan runt halv 7 om kvällarna. Vart ska detta sluta? Nåja, det är rätt skönt med lite tid över på kvällarna så jag klagar inte!
Det var allt för nu. So long!

Barnmat

Idag när vi var på tummen-koll fick vi två presenter med hem. Det ena var en riktigt fin tummen-filt i lammull (bild kommer sen..) och det andra var två kartor med burkmat. Det var Sempers barnmat för bebisar från fyra månader i smakerna palsternacka/potatis och mango, dessutom ekologiska. När jag läste innehållsförteckningen på palsternacka/potatispuren blev jag både glad och ledsen. Den innehåller ju för tusan INGENTING annat än just ekologisk palsternacka och potatis, vatten och rapsolja. Jag som känt mig så duktig som stått här hemma och kokat egna pureér på ekologiska råvaror, pumpat ut mjölk att blanda in och sedan bara tillsatt lite rapsolja och kokspad till rätt konsistens. Vad är det för vits med det då om maten man kan köpa på affärn är lika bra? Samtidigt så är det ju såklart riktigt skönt att veta att maten man kan köpa är bra. Inga tillsatser och skit till den lilla bebiskroppen. Jaja, jag tror i alla fall att jag kommer att fortsätta att koka så mycket mat jag bara orkar själv till Sami. Känslan av att stå och laga mat till sin lilla son är oslagbar :)

Busy dag!

Idag fyller Sami 4 månader och vi firar med BVC-besök, Tummenstudien-koll och första smakportionen av potatis. Han väger nu 6930gram och är 68cm lång. Han verkar gilla potatis, åt med god aptit och blev ledsen när han inte fick mer. Yes! Som jag har hoppats på att han ska gilla mat och det verkar ju som så. Hoppas att det fortsätter i samma anda, vi får ju dock ta det lite lugnt så lillmagen hänger med.
Han är väldigt livlig (vilket han väl alltid varit..) och nu när han lärt sig att vända till mage så är det inte så mycket annat som gäller. Sen ligger han där och försöker krypa och blir jättefrustrerad när han inte kommer nån vart. Blir spännande att se när han lyckas med det. Hursomhellst så måste vi skaffa trappgrind nu när han börjar kunna rulla runt och rör sig så mycket.
Grattis Sami 4 månader!

Plus och minus

På minussidan just nu:
  • Sami hade ont i magen (tror vi..) igår och vi vågade därför inte ge honom någon gröt...
På plussidan just nu:
  • Sami somnar nästan alltid själv i sängen nuförtiden, bara han är tillräckligt trött när man lägger honom. Tillochmed igår när han var orolig och så så somnade han själv. Så himla duktig!
  • Igår vände han sig för första gången från rygg till mage!
  • Det är SOL och sommar ute!
  • Vi har finbesök.
  • Jag ska luncha i parken med Karin idag.
  • Vi har fest hos oss ikväll.
  • Skattepengarna har kommit!
Så, vi kan ju alla se vem som vinner. Minus ligger lite dåligt till... :)

Borta bra men...

Ja det var fint att vara i Luleå. Vad som var ännu finare var dock att komma hem. Sami har börjat visa lite oroliga tendenser när vi är borta, äter inte lika bra, sover lite sämre och gnäller lite mer. Inget konstigt med det och att fortsätta vänja honom med att inte alltid vara hemma är ju det enda som gäller. Riktigt skönt var det dock att komma hem såklart. Han åt gröt (äter numera gärna en halv portion) ammade lite och slocknade sen vid 19. Vaknade sedan inte förrän 06 (behöver jag säga att det fanns gott om mjölk då..?:)) sedan somnade vi om runt 7 och klev upp vid halv 10. Sweet! Utvilad mamma och unge på hemmaplan. Sedan har jag och Lina bakat blåbärsbullar och hallongrottor hela dagen. Trevligt och gott!
På tal om det ska jag nog ta mig en bulla nu. Hörs!
Just det, Fredrik har börjat blogga. Missa inte!
http://blogg.vk.se/familjefar

Närmaste dagarna..

Kommer nog inte bli så mycket bloggning den närmaste tiden, har mycket planer nu :)
Imorrn ska jag och Sami på öppna förskolan på Ålidhem på eftermiddagen sedan på kvällen ska jag på avslutningsfest med klassen som blir klara nu.. På fredag ska Lina och Marianne hälsa på, sedan tänkte jag en sväng till skolan för avslutningsfika (vem kan motstå smörgåstårta?;)) och på eftermiddagen blir det examensmiddag för Lina. På lördag åker vi till Luleå, wii!! Stannar till på tisdag så innan det hörs vi nog inte här.
Grötningen går finfint föresten! Han äter som om han inte gjort annat och ser bara lycklig ut. Vi tar det dock lite lugnt så han inte får ont i lillmagen.
Två bilder från våran picknick igårkväll.
So long!

RSS 2.0