Hur man sparar 1000 kronor.

Idag åkte vi till Barnens hus för att köpa en bilbarnstol. Sami växte ju ur babyskyddet för, eh, ett tag sen ja. Medan vi stod där och tittade och funderade på att köpa nått dyrt och inte fick en tillstymmelse till hjälp av någon personal så passade min multi-taskande man på att kolla blocket i mobilen. Sedärja, en sån vi tittade på fanns på Umedalen för 900kr billigare än i affärn vi precis stod i. Synd för Barnens hus att de inte ha lite mer engagerad personal, tur för oss som sparade nästan en tussing. En sån här blev det i alla fall, ful men bra.
Våran är dock lila med nallar på, bara för att bättra på familjebilskänslan lite.

Vägningsdag.

Har egentligen inte tid, ska köra mot Luleå så fort jag packat in mig och barnet och våra saker i bilen. Men jag måste i alla fall uppdatera eftersom det är vägningsdag idag. Jag har tappat pluset som jag hade i måndag, som faktiskt var ett helt kilo. Nu är det bara att fortsätta. Viktnedgång hittills är -2,3kg. Inget toppenresultat direkt men jag är nöjd ändå. Nu ska jag ha en mysig helg med pappa, farmor, Liv med familj och Elin. Fint!

Skitdag.

Anledningar till det:
  • Valresultatet
  • Vägningen i morse
Vad gäller valresultatet är det svårt att göra någonting åt det, demokratin har sagt sitt. Men jag ska göra vad jag kan i alla fall, idag klockan 17.00 demonstrerar vi rådhustorget. Dessutom ska jag ta mig en ordentlig funderare på vad jag ska göra under de här 4 åren för att det inte ska få bli så här igen.
Vad gäller vägningen så mår jag dåligt bara jag tänker på det. Det är inte så svårt att förstå att vågen visade på ett litet plus. Rätt att räkna ut varför dessutom. Alldeles för lite motion förra veckan + en helg med alkohol och diverse onyttigheter talar sitt tydliga språk. Ååå. När ska jag lära mig? Nåja, det är bara ta nya tag trots att humöret är på botten idag. Promenad varje dag utan undantag, inget fusk, ingen alkohol (på länge..), max 3 frukter per dag och ny vägdag. Från och med nu väger jag mig på fredagar eftersom jag vill kunna spendera mina extra points på helgerna så är det bättre att väga sig före helgen för att få ett rättvist resultat. Till på fredag ska pluset vara borta, basta!

Majlis.

Jag missade den här fina bilden på Majlis när jag laddade upp bildbomben. Finare bebisögon får man ju leta efter!

Bildbomb!

Försökte få en bild på lilla tanden men misslyckades. Nåja, söt som socker är han ju i alla fall!


Ibland när man leker och drar ner grejer som ligger på bord och stolar så händer det att det blir natt helt plötsligt.


Lilla Fatso sover på tåget till Stockholm. Bra gung där!


Spana ut genom fönstret med pappa var sjukt kul. Och ja, han har kvar hårtoffsen i nacken :)


Nya favoritsovställningen hittade han hemma hos mormor.


Lekdejt hemma hos Carro och Majlis. Majsan klappar Sami på huvudet och Myra ser lite halvnöjd ut i mamma Marias knä.


Hallå mamma vad gör du!?

Vecka 2.

Jag är inne i en väldigt trött period med mycket att göra. Så det blir inte så mycket tid och ork över till bloggande, men jag ska i alla fall avlägga en rapport för vecka 2 av Viktväktandet. Sånt är viktigt.
Eftersom vi var hos mamma i måndags (vägningsdag) och hon inte har en digital våg så var det svårt att säga exakt hur mycket jag gått ner men det var inte mycket. Ungefär några hekto. Jag känner mig ganska missnöjd med det och tycker att jag borde ha kunnat tappa mer. Men. Jag vet vad jag har gjort för fel. Jag har motionerat för lite och ätit extra points på grund av aminingen samtidigt som jag i princip avvecklat amningen helt. Så från och med den här veckan äter jag 29 points dagligen istället för 36, och har 42 points i veckobonus istället för 49. Det känns inte som ett problem, tycker nästan att det känts som att jag fått äta för mycket tidigare och det stämmer ju överens med resultatet på vågen. Dessutom måste jag skärpa mig med motionen, fler långa och hurtiga promenader ska det bli! För huvudsaken när man ska gå ner i vikt är att man inte ger upp när det inte går som man vill, utan att man tar reda  på varför och gör något åt saken.
Det var allt för nu, so long!

Samis mat och sov.

Våran lilla kille blir snart 7 månader. Han äter mycket och sover relativt mycket tror jag.  Så här ser en vanlig dag ut för Sami (senaste veckan, allt ändras ju hela tiden tycker jag! Tiderna är såklart ungefärliga):
07.30 God morgon
08.30 Frukost: En smörgås med smör och ca 150-200ml ersättning/välling
9.45-11.15 Förmiddagslur
12.00 Lunch: Ca 1/3 burk mat + 1/3 burk fruktpuré + smörgåsrån + ca 150ml ersättning
13.30 Middagslur ca 45 minuter
15.00 Mellanmål: Ersättning 200ml + ev. frukt
16.00 Middagslur ca 30 minuter
17.00 1 portion gröt + 1/3 burk fruktpuré + smörgås med leverpastej
19.00 200ml ersättning/välling
20.00 God natt
23.00 200ml ersättning
04-05 Amning + ev. en till amning på morgonen
Jag tycker som sagt att han äter väldigt mycket, speciellt om kvällarna och nätterna. Det vore intressant att höra vad ni andra med barn i ungefär samma ålder tycker. I övrigt är jag mycket nöjd med hur våra dagar ser ut nu. Det som är jobbigt är att han vaknar ganska mycket om kvällarna och nätterna och är ledsen. Ibland går det bra att bara trösta men ganska ofta är mat det enda som gäller. Lite tråkigt är det också att han är så dålig på att äta riktig mat, men vi fortsätter att kämpa också antar jag att det tar sig så småningom. Jag njuter verkligen bara mer och mer av att vara med Sami, det känns väldigt konstigt att jag snart kommer börja vara utan honom om dagarna.
Sami en vecka gammal ungefär.


Sami 6,5 månad. Lägg märke till tröjan, Pappa upp i dagen ;)

El Stocholmo.

Ja vi har i vanlig ordning lite svårt att hålla oss hemma. När Fredrik fick veta att han ska jobba mån-tis i Södertälje så bestämde vi oss för att åka hela familjen och åka redan idag så att vi får hela helgen där. Massa mammamys väntar med andra ord! Dessutom ska vi träffa en gammal vän som jag inte träffat på 100 år, senast vi träffades så pratade vi om att jag och Fredrik var sugen på barn, så då förstår ni att det var ett tag sen. Det ska bli riktigt kul! Blir spännande att prova åka tåg med lillfisen också, vi har bokat egen kupé och det är ju nattåg så jag tror att det kommer gå galant.
Nu har Sami blivit en riktig fena på att ta sig framåt, och vilken skillnad det är på killen! Så himla mycket mer nöjd = en mycket nöjd mamma också. Igår var vi på öppna förskolan på Ålidhem på eftermiddagen i 2 timmar. Han låg på golvet och kravlade runt  och var nöjd HELA den tiden förutom typ sista kvarten då han åt. Jag älskar öppna förskolan! Och hädanefter blir det sällan hela dagar hemma för det leder enbart till en uttråkad mamma och en uttråkad unge.
Jaha, nähä då kanske man skulle fundera på packningen då. Det blir jobbigt att behöva tänka på vad man verkligen behöver ta med nu då man inte har bil ;)
So long!

Minus.

Jo det blev -2,1 kg den här veckan och det är jag mycket nöjd med. Känns som en bra start, nu är det bara att fortsätta.
En av de bästa sakerna med hösten är alla tv-program som startar. Ikväll bli det Halv 8 hos mig och Biggest loser Sverige. Imorrn Idol. Äntligen! Imorrn ska vi även på familjeträff (genom BVC) det blir kul.
Nu: soffläge!

Det var den helgen.

Fort var den helgen över. Vi har i alla fall fått massor gjort. Förrådet är numera rensat på en hel billass med skrot (till soptippen)  och sånt som andra kan ha glädje av (till Myrorna). Dessutom har jag rensat min garderob på en sopsäck kläder och en halv sopsäck bland Samis kläder. Sköönt! Herregud så befriande det är med rensning.
Igårkväll hann vi även med lite trevligheter då Erik, Anna, Melanie och lilla Troy hälsade på. Vegetarisk lasagne och lite RISK på det så var kvällen gjord. Mycket trevligt!
Imorrn blir det vägning och jag är ganska spänd inför det. Veckan har ju verkligen gått hur bra som helst. Jag har inte ens ätit många alls av mina veckobonus och aktivitetsbonuspoints. Det innebär att jag kan äta mer än jag gjort egentligen och det känns skönt att veta när det kommer jobbigare perioder, för det gör det.
Nu ska vi se film, so long!

Den bästa av män.

Jag tror jag lägger ner mat och motionsrapporten i bloggen. Jag ids helt enkelt inte ;) Däremot så går viktväktandet riktigt bra. Jag har inte ens varit i närheten av att hitta på nått fusk och känner mig fortfarande grymt peppad. Nästan så jag längtar lite till vägningen på måndag.
Inatt var ingen jätterolig natt. Sami sov dåligt, antar att det beror på tanden. Precis när jag släckte lampan igårkväll så vaknade han och till min stora förskräckelse så insåg jag att han ville vara vaken. Skit! Jag hade verkligen, verkligen inte ork till det så Fredrik fick vara med honom tills han somnade igen efter en timme eller två (eller vad det var. Vad vet jag, jag sov ju). Vet inte vad jag skulle göra utan min klippa till karl. Inte för att jag behöver tacka honom för att han tar hand om Sami, det är ju en självklarhet. Utan för att han klockan 23.30 kvällen före jobb erbjuder sig att gå upp och underhålla sonen så att jag får sova.
Ikväll blir det fruktsallad och kanske Dobido eller nått annat pensionärigt på tv. I like!

Efterlysning.

Snacka om att det händer grejer här nu med våran lilla kille! Igår lärde han sig (finally!) att ta sig framåt i sitt ålande. Så himla kul att få se honom sikta in sig på nått och sen faktiskt ta sig dit och därmed slippa gnälla.
Men inte nog med det, imorse när vi satt och mös i soffan så fick jag för mig att känna i hans mun (har tyckt att han dregglat och tuggat lite extra mycket se senaste dagarna) och se på fan. Killen har ju fått en tand. När/hur hände det här? Ska inte det vara skitbökigt? Eller har det värsta inte varit än? Vad vet jag? Ingenting tydligen.
Dessutom så provade jag att låta honom ligga själv i sängen, efter lite mys och nervarvning i vår säng först, och ja. Han somnade utan vare sig vaggning eller vyssning. Vad har hänt?
Vart är min bökunge utan tand som bara kryper bakåt?

Gårdagen i mat och motion

Var en mycket trött tjej igår och orkade då verkligen inte blogga. Orkade inte ens se klart filmen så vi fick göra nått som vi sällan gör för att vi båda avskyr det, nämligen stänga av mitt i för att se klart idag. Sherlock Holmes var filmen och den hade säkert varit bra om jag orkar hänga med i den. Nåja, såhär såg gårdagen ut i mat och motion:
Frukost: Yoghurt med musli och hallon, knäckemacka med avokado.
Lunch: Lax med ajvar från i måndags
Middag: Spenat och broccolisoppa med smörgås och fetaoströra
Mellanmål: Banan + lite fika på mammaträffen
Motion: 60 minuters promenad i lugnt tempo
Summan av kardemumman: Åt 36,5 av mina 36 Propoints. 0,5 för många alltså men det känns ju helt okej med tanke på att jag till och med fikade lite och ändå knappt behövde ta från mina bonuspoints (som för dagen var 4 st tack vare promenaden). Kände mig inte riktigt kry igår och var säker på att jag var på väg att bli sjuk. Därav den lugna promenaden. Men idag känns det bättre så hoppas hoppas att jag slipper!

RSS 2.0