Inga hemlisar nått mer.

Nu är det helt klart med flytten till Jönköping. Både jag och Fredrik har skrivit anställningspapper och vi har även skrivit kontrakt på en (skiiiitfin) 4:a som ligger endast några hundra meter från mitt jobb. Jag är grymt nöjd över hur allt har löst sig! Till en början har jag jobb från 1:a april och året ut men både jag och min arbetsgivare tror på att det kommer att gå att lösa även efter det. Fredrik kommer att börja jobba på samma företag som han jobbade på när vi bodde i Göteborg. Det enda som måste lösa sig nu är förskoleplats åt lilleman. Vi vet att vi inte (tyvärr) får plats på en privat förskola som ligger i huset bredvid vårt, men förhoppningsvis kan vi få plats där till hösten. Så nu står vår lycka till att kommunen ordnar en plats någonstans fram tills dess, eller längre såklart om det fungerar bra. Nu känner jag bara att jag vill bli klar med Umeå-tiden och plugget och flytten och vara på plats i staden som jag börjar gilla så mycket. Men jag ska försöka att göra det bästa av den sista tiden här. Här finns trots allt en hel del fina människor som jag kommer att sakna.
En liten uppdatering om julen också! Vi firade i Småland hos svärisarna och mamma + man kom dit med. Vi åt massa mat (som jag njöt..!:)) och öppnade många julklappar och på juldagen var jag och Fredrik ut på krogen och hade (tro det eller ej) skitkul! Efter det väntade packning, för vilken gång i ordningen?, och en låååång hemresa. Jag är lite förkyld och helt slut nu, så jag tror det får bli en tidig kväll.
So long!

Dan före dopparedan

Jag är så glad att vi redan är på plats där vi ska fira jul. Och jag lider verkligen med de som sitter fast någonstans på ett tåg/flyg/station på väg till sitt julfirande. Det är himla synd att vädrets makter inte ska vara på vår sida sånna här dagar men det är ju tyvärr inte så mycket att göra åt saken. Hoppas ni kommer fram i hyffsad tid!
Till och med jag som inte är särskilt mycket för julfirande tycker att det ska bli ganska trevligt. Snart kommer mamma hit och imorrn ska jag tillåta mig själv att äta hur mycket god julmat jag vill. Några julklappar blir det säkert också och det är ju aldrig fel ;)
I övrigt känns det inte som att jag har så mycket att berätta, jag njuter i fulla drag av att vara ledig och längtar hem till Umeå lite. Men snart åker vi (dag har vi dock inte bestämt än).
Ha en underbar jul allihopa!

Fina dagar..

Så var både praktiken och 30-årskalaset avklarat. Mycket skönt! Festen var skitatrevlig och Fredrik fick massor med fina presenter. Tack alla som kom!
Som jag berättade tidigare så började jag (än en gång) mitt nya liv strax innan vi kom till Norrköping. Där har jag promenerat fram och tillbaka till praktiken varje dag och ätit enligt Viktväktarna hela tiden. Sammanlagt 6 veckor har gett minus 5 kg på vågen och jag är nöjd med det. Nu gäller de att fortsätta under ledigheten och inte slöa till. 10 kg till ska bort och om jag sköter mig bra så borde de kunna vara borta innan sommaren.
Nu är jag som sagt ledig ääända till 17:e januari och jag njuter i fulla drag. Tänk vilken lyx att vara ledig hela familjen en hel månad! Idag har vi varit en sväng i Jönköping och uträttat några viktiga ärenden och jag är mycket, mycket nöjd! Jag berättar mer om det sen.
2 julklappar till Sami blev inköpta. Jag tror han kommer få 3 stycken sammanlagt av oss, det tycker jag känns lagom. Hur gör ni andra som har barn?
Nu blir det tv-kväll. So long!

Det är mycket nu.

Många viktiga beslut som ska tas och pusselbitar som ska läggas. Dessutom ska en ju vara på topp hela dagarna på praktiken och sen är det full rulle när man kommer hem på kvällen. Jag gillar det, så jag klagar inte. Jag börjar nu kunna ana hur vår framtid kommer att se ut, även om ingenting är 100% klart än, och jag tror att det kommer att bli hur bra som hellst. Det är jobbigt att ta beslut som innebär att man hamnar längra bort från vissa nära och kära. Men hur vi än gör så kommer det att bli så, tyvär.


Myskillen våran..

Nu återstår 5 dagar av praktik och sen väntar en hel månads ledighet. Som jag ska njuta!

Sami 9 månader 2 veckor och 3 dagar gammal.

Jag känner att det var länge sen jag uppdaterade nått om min lilla son. Eftersom det är många av hans nära och kära som träffar honom lite för sällan så kanske ni vill veta hur han har det och vad som händer i hans utveckling. Sen så är det lite kul för en själv att ha det på pränt då och då, så kan man gå tillbaka och kolla senare.

När det gäller sömn så funkar det oftast bra. Det funkar i alla fall sjuhundra gånger bättre än för nån månad sen när han vaknade massor med gånger varje kväll och natt. Det var nog tur att Fredrik tog över föräldraledigheten i den vevan för jag höll nästan på att förlora förståndet av att aldrig få sova någon längre stund. Ja hursomellst så somnar han oftast mellan 20 och 21 på kvällarna och vaknar mellan 07-08. Han sover en längre stund på förmiddagen typ 11-13 och en kortare på eftermiddagen. Jag har inte 100% koll på hans tider och dagar nuförtiden men ungefär så.

Han har blivit duktig på att äta riktig mat vilket vi fick kämpa med ett tag innan han vande sig. Favoriterna är Hipp´s vegetariska rätter. Faktiskt helt på eget bevåg, han får gärna äta kött för min del men det tar väl bara lite längre tid att vänja sig med antar jag. Vi fortsätter med det och fisk så han vänjer sig även med det. Han älskar all frukt, gröt, majskrokar, smörgåsar och kex. Välling är favoritmaten all times. Till frukost äter han gröt, till lunch och middag burkmat + frukt och till "kvällsfika" blir det välling. Oftast välling några gånger till däremellan också. Han äter i princip aldrig på natten längre. När vi kommer tillbaka till Värnamo om 2 veckor ska han få börja lära sig att äta själv, just nu funkar det inte då vi inte har någon barnstol till honom här.

När de kommer till hans fysiska färdigheter så är väl det senaste att han går runt möbler och även kan gå med gåvagn. Jag har fortfarande inte fått se han gå med gåvagn eftersom han bara provat på öppna förskolan men idag har han i för-tidig-julklapp fått en egen. Än så länge har han gått med den på knä, lagt saker i vagnen och klättrat på den men vägrat gå. Nåja, han ska väl snart visa vad han kan även för mig :) Han har blivit riktigt snabb på att krypa och om mornarna kryper han från sin lilla madrass till våran säng och busar direkt han vaknar.

Han älskar musik och börjar ofta gunga och digga när han hör någon bra låt. Han har lärt sig att vinka och klappa händerna och det gör han ofta och gärna nuförtiden. Han drar 86 i klädstorlek.

Enough said, nu ska jag inspektera soffan här hemma.
So long!

RSS 2.0