Valborg 2011

Jag funderade lite på om man skulle ta sig iväg och göra nått kul, se en brasa eller liknande som man brukar på Valborg men orken tröt och förslagen likaså. Nu sitter jag och känner mig för en gångs skull ganska avkopplad, med ett glas vin och inga som hellst planer för resten av helgen förutom lite tvätt imorrn. Det känns grymt skönt och jag borde nog försöka mig på liknande upplägg oftare. Två föräldrar med nya heltidsjobb i en ny stad och en liten ettåring som precis börjat vara på dagis på heltid och ett hem att komma i ordning i tar sin lilla tid. För tillfället är tröttheten stor och jag måste förska släppa på en del "måsten" om jag ska orka. Som synes så hamnar bloggen ganska långt ner på prioriteringslistan, vi får se när den klättrar uppåt igen.
Vi har flera trevliga saker inbokade den närmaste tiden och det är ju så värt att ha nått speciellt att se fram emot! Nästa helg ska vi för första gången lämna bort Sami över natten (till farmor och farar) och åka på spa-weekend. Tänka sig, en hel eftermiddag, kväll, natt, förmiddag på tumanhand i lugn och ro och med god mat. Det blir nog inte helt fel. Sen så planerar vi att åka till Stockholm under Kristihimmelsfärdshelgen och hälsa på mamma och använda upp Fredriks 30års-present (ticnetpresentkort) på en show som jag tror kommer bli helt grym men jag återkommer om vad när vi har fixat biljetterna.
Avslutningsvis kan jag berätta att jag trivs riktigt, riktigt bra på mitt nya jobb och Sami trivs bra på sin förskola, det vet jag med säkerhet eftersom han alltid är på strålande humör när vi hämtar honom där. Nu ska jag återgå till slappandet.
So long!

Sneak peak

Veckan har varit fullspäckad med mammabesök och inskolning på HallonEtt. Det har gått hur bra som hellst och Sami har ätit och vilat middag där två dagar. På fredagen var han tyvärr lite febrig och snorig så då fick vi stanna hemma men han är redan bättre så imorrn går Fredrik dit med honom. Sen blir det en mjukstartvecka då han kommer att vara där ungefär 9-15 och Fredrik är ledig en del medan jag ska börja jobba. Känner mig grymt peppad och ganska nervös. Kul ska det bli i alla fall!
Nu börjar vi ha kommit i ordning ganska bra här i lägenheten. Fortfarande är det ganska tomt eftersom vi fortfarande inte köpt varken soffa, dubbelsäng eller köksbord än ;) Men nu är det mesta uppackat och jag börjar kunna känna lite lugn. Det är verkligen en härlig lägenhet som jag tror att vi kommer att trivas hur bra som hellst i. Senare i eftermiddag blir det ett besök på MIO där vi mest troligt kommer beställa soffor till vardagsrummet! Eftersom leveranstiden är ca 10 veckor så är det inte så mycket att vänta på. Här kommer några bilder på lägenheten och såklart några på lillskiten ;)
Köket i eftermiddagssolen


Sami har fått en ny säng och det är så skönt att slippa spjälsängen!


2 tavlor har vi iaf hunnit få på plats


Sötskiten :)


Provar mössor med farsan.



Ändrade planer.

Som de flesta säkert redan hört så fick vi ändra våra planer vad gäller jobb- och förskolestart. Fredrik började jobba precis som tänkt i måndags och jag och Sami fortsatte med inskolningen på Fabrikens förskola. I onsdags fick vi ett samtal från Förskolan HallonEtt som ligger i huset brevid vårat att Sami fått plats där från 15:e april. Det var helt oväntat för oss då vi inte trott att han skulle få plats där förrän tidigast till hösten. Vi behövde i alla fall inte fundera länge innan vi bestämde oss för att ta platsen, det är en förskola med jättebra rykte och dessutom ligger den så sjukt nära. Det innebar ju dock att jag inte kunde börja jobba idag som det var tänkt, utan jag skjuter upp det till den 11:e april så att jag kan vara med och inskola Sami på HallonEtt nästa vecka. Veckan efter det får Fredrik ta hand om inskolningen, om det behövs, eller så kanske Sami kan börja gå hela dagar redan då. Efter att jag pratat med min chef som inte tyckte att det var något problem alls att jag tog föräldraledigt några dagar så kändes det som att jag kunde pusta ut. Nu njuter jag istället av att få lite extra tid med Sami och det känns skönt att få ett sånt fint "avslut" på hans tid hemma innan förskoletiden börjar. Shit vad mysigt det är att vara föräldraledig ett tag nu när jag fått lite perspektiv! Jag ser dock riktigt mycket fram emot att börja jobba. Hälsade på på jobbet i onsdags och det känns så bra. Just nu känns det som att allt har löst sig så otroligt bra, vet inte om jag ska tro att det beror på tur eller skicklighet. Kanske en blandning av båda ;)
Nu ska jag surfa runt och kika på möbler. Riktigt sugen på att börja handla till lägenheten nu! Det får ju dock lov att vänta tills lönen börjat rulla in men drömma kan man ju tills vidare.
So long!

RSS 2.0