Åsså tar du i som om du skulle bajsa..

Ja profylaxkursen igår levde faktiskt upp till mina förväntingar. Det bästa var att vi fick veta mer om förlossningen och dess olika faser, när man bör ta kontakt med förlossningen och när det är dags att åka in osv. Bra var det också att få veta hur man ska tänka vad gäller andning och avslappning. Roligt var att vissa (av de andra deltagarna) är så sjukt seriösa, man vet inte riktigt om man ska skratta eller hålla sig för skratt eller tycka att man själv är knasig som tar det hela med en stor dos lugn och egentligen inte hunnit tänka så mycket på det (än). Spännande var det varje fall!

Bland sakerna vi fick lära oss hör att man inte ska ta i på samma sätt som om man bajsar när man ska krysta, utan mer från längre upp i magen. Vi fick därför prova på att ta i som man gör när man ska bajsa, och sen känna skillnaden om man gör "som man ska". Fredrik berätta efteråt att han var tvungen att fejka när han skulle ta i som om han bajsade, han kom ju direkt från Stockholm och hade inte hunnit gå på toa ordenligt. Ja ni hör ju, många skratt blev det.

Men det var ju inte bara skratt, även en hel del tankar dök upp i huvudet. Kursledarna ville ju att man ska fundera över sin drömförlossning och även skriva ned den. Och även om jag tycker att det är en fin idé och kan se vitsen med att ha en bra bild att sträva mot så tänker jag ändå att det kanske är dumt.. att tro och hoppas för mycket på att det ska bli på ett visst sätt, när det ändå med allra största sannolikhet inte kommer att bli så alls. Ja jag vet inte, jag ska i alla fall försöka att skriva ner någoting för i grund och botten tror jag på idén, det gäller väl bara att inte klangra sig fast vid det man skrivit för mycket.

Nej nu är det slutsvamlat för mig, sängen väntar.
Tjo!

Det finns få saker...

... som värmer så mycket som att veta att man har riktiga vänner. Och det känner jag verkligen att jag har. Ett fint tecken på det är att man kan ringa när som hellst utan att skämmas och be om hjälp när man behöver det. Även om det gör mig ledsen att behöva se någon nära ledsen så gör det mig glad att veta att det finns de som ser mig som någon man kan lita på.

Nu har Fredrik åkt till Stockholm igen och det gör lite ont i hjärtat. Jag vet inte riktigt vad det är med mig (hormoner?) men jag saknar honom något enormt på en gång han åker. Jag längtar så sjukt tills vi blir den lilla familjen, jag kan inte se nått annat än det kommer bli så himla fint. Säkert jobbigt, men det kommer vara så värt det när jag får se Fredrik och den lilla tillsammans.

Förresten så  var ju Magnus Betnér så sjukt kul igår, ja jag tror han var bättre än förra året till och med. Om ni kan så gå och se honom!Saknar

Ja jag brukar ju klara mig finfint när Fredrik är borta och jobbar eller så. Men den här gången saknar jag honom massor massor. Tur att det är kort, snart är det lördag och då ska han få en stooooooooooooor kram av mig och sen ska vi se Magnus Betner på kvällen. Jag längtar.

Fikan med andra blivande mammor i tisdags var jättetrevlig. Vi var 3 sycken som har beräknad förlossning med bara några dagars mellanrum. Vi hade mycket att prata om :) De ska också gå samma profylaxkurs som mig och Fredrik, det känns kul! Den börjar för övrigt nästa vecka, spännande!

Så skönt att det är helg imorrn. Känner verkligen att jag behöver vila och vila och vila. Känner mig helt slut.. Men en del kul ska det hinnas med också. Imorrn ska jag och Marie hälsa på Patrik i Sävar. Där väntar Idol och tacos i sann fredagsmysanda :)

Nu soffläge! Puss!

Ballongmage

Ja ush min mage känns verkligen som en ballong emellanåt. Spänd så det känns som att det ska spricka och helt slut blir jag i kroppen.. Antar att det är sammandragningar som kommit igång, det hade jag kunnat vara utan men så farligt är det inte och jag antar att man vänjer sig..

Oj vilken skön helg vi har haft, mest bara latat oss hela tiden.. Bakat lussekatter och haft glögg och lussebullsmys med lite släkt och vänner igår. Mer sånt får det lov att bli :)

Imorrn ska jag fika med några andra tjejer som ska ha barn samtidigt som oss. Det ska bli spännande, lite nervös är jag allt jag har ju inte träffat nån av de förut men jag tror det blir kul!

I övrigt känner jag mig lite smått skoltrött för tillfället.. Men det är bara att bita ihop. Hoppas att jag får lite mer lust så inte den här sista delen av terminen blir en pina. Men jag tror att det ordnar upp sig, måndagar är ingen dag som man ska använda för mycket till att reflektera tror jag haha.

Nu ska jag slänga mig på soffa som den potatis/ballong jag är.

Puss!

Jul-cravings!

Har haft världens kanske tråkigaste föreläsning idag med (inte)lattjolennart om bland annat radon.. Herregud vad svårt det var att hålla ögonen öppna, trodde nästan att jag skulle bli tvungen att somna med öppna ögon. Nåväl, imorrn har vi en annan föreläsare och jag hoppas verkligen att hon är roligare.

Vet ni, idag är det 100 dagar kvar till våran lilla bebis kommer. 100 dagar! Det är ganska länge, men det är ganska kort också. Å vad jag längtar! Idag ska vi fira med glögg, pepparkakor och en film. Ja, jag har visst fastnat för allt som smakar jul. Kan man ha jul-cravings? I så fall har jag det. Ge mig julmust, pepparkakor, lussebullar, glögg, russin, julte, pepparkaksglass och fil och allt sånt. M-M-M!


Det var allt för nu. So long!

Mammamys!

Har haft mamma här hela helgen och det har varit riktigt riktigt fint. En massa tid till att prata, shoppa, äta god mat och bara umgås. Vad glad jag är för min fina mamma :) och vad glad jag är att vi snart ses igen. För jul är väl ganska snart? Jo det tycker jag bestämt!

Tror inte att jag skrivit det tidigare men vi kommer att spendera julen på www.badhotellet.se i Tranås tillsammans med mamma, martin, fredriks föräldrar och bror. Det ska bli så sweet att verkligen hinna njuta av julen när vi nu inte kan åka utomlands som vi hade önskat. Hoppas på att äta massa god julmat och ha det lugnt och skönt..

Idag är en sån riktig tröttdag.. ingen ork till något alls. Ska försöka göra nått åt det genom att ta en kopp kaffe och kolla in sista avsnittet av Ensam mamma söker.

Just det, jag är i vecka 26 nu. Hej och hå vad tiden går! Fredrik har känt en spark nu och jag har sett sparkarna från utsidan av magen. Det var coolt!

Tjo på er! 

Sa jag förresten..

att vi fick VG på uppsatsen? Halleljua! Det var vi värda som fan. Känner mig riktigt nöjd :)

Min julstämning fortsätter med diverse glöggdrickande och idag provade jag en pepparkaks-sandwich. Jag säger bara M-M-M! Den satt fint.

Nya kursen verkar för övrigt väldigt bra, kommer nog att bli mycket att trycka in i huvet när det nalkas mot tenta men än så länge känns allt intressant och det är ju såklart det viktigaste.

Men det bästa av allt just nu, det är att mamma kommer hit imorrn och stannar hela helgen. MYYYS!

Puss på er!

En bra helg!

Nu har jag kommit igång lite med att få min blogg snyggare. Det är inte färdigt än och jag försöker fortfarande lära mig hur det funkar, men det går framåt i alla fall. Tack Liv för hjälpen med att komma igång :)

I helgen var vi i Luleå. Det var mysigt att hinna umgås med nära och kära. Och det var kul att Fredrik gick och vann Norrslam. Synd bara att hela slamet var ganska dåligt uppstyrt och väldigt dåligt marknadsfört vilket ledde till att det inte var så mycket publik. Men jag hade kul ändå, mycket tack vare att Anna och Thomas kom med och tittade, att Fredrik var så duktig och att Kung Henry uppträde. Han är ju faktiskt riktigt riktigt duktig!

Idag har vi gått igenom uppsatsen en gång till och försökt fixa efter examinatorns och opponentens önskemål utan att förändra sånt vi inte vill förändra. Imorrn blir det att läsa igenom en allra sista gång och sen lämna in den. Sen återstår bara att vänta på betyg, spännande!

Så på onsdag börjar en ny kurs. Den heter hälsoeffekter och så mycket mer än så vet jag egentligen inte om den. Men det blir kul i alla fall och min sista kurs (!) innan jag ska vara ledig.. mammaledig. Herregud!

Jag har fortfarande inte lyckats ta nån magbild men i helgen tog Liv en bild på mig där den "lilla" magen kan skönjas. Inte den snyggaste bilden på mig men i alla fall.. :)
Måste bjussa på en till sjukt snygg bild också, tack för den Patrik! hahaTjo på er!

RSS 2.0