En sån där dag...

Dagen känns (med några få undantag) som en riktig crapdag. Sami vägrade sova båda igårkväll och en stund under natten och var en riktigt surfis imorse, sedan startade inte bilen när vi skulle åka iväg till Leos Lekland och när vi äntligen fått igång den (batteriet hade dött eftersom jag glömt släcka en lampa inne ibilen, och det är andra gången det händer vilket inte gjorde saken bättre) och skulle tanka så hade tanklocket frusit igen. Doh! Dessutom är jag trött som en apa, har ingen plugglust och ska till tandläkaren och laga flera tänder om en stund. Just det, glömde en grej också, vi måste byta alla bromsar på bilen vilket kommer landa på en sisådär 7000kr. Pengar som jag gärna hade lagt på annat, särskilt då vi i slutet av nästa månad ska betala dubbla hyror och sedan en flytt och flyttstädning. Så. Nu har jag nog fått med allt gnäll. Nåja, det finns ljusglimtar också. Som träningen. Och timmarna på Leos i gott sällskap. Att ongens humör återgått till det goda och att Ida kommer och hälsar på ikväll. Samt att skitbilen ska säljas så fort den här flytten är över och vi istället får ta del av en helt ny tjänstebil istället. Behöver jag säga att jag längtar efter flytten av mer än en anledning?

7 svåra år är över!

Eller kanske lätta år, i alla fall om man ska tänka i hårfixartermer. Men efter 7 år bestämde jag mig i söndags för att finally göra slag i saken och klippa av mig mina älskade dreads. Sjukt nervös var jag men jag har fortfarande inte ångrat mig och trivs bra i min nya frisyr trots att rakningen var något av ett infall.
Före
Efter


Att åldras 10 månader.

Jag tittar på lite gamla bilder, nästan ett år gamla. Den här bilden är från Mars. Alltså allvarligt, jag minns inte. Såg han ut så här? Så olik sig från idag.
Sami ungefär 1 månad gammal.


Sami ungefär 11 månader gammal.

Hårfärgen har ändrats, ögonfärgen har ändrats. En helt ny person har klivit fram och med risk för att låta klyschig: Det är fantastiskt!

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Det var visst inte enbart brist på sömn som gjorde Fredrik så trött igår. Lite senare på kvällen visade det sig att även han fått påhälsning av den trevliga magsjukan. Självklart passade Sami på att ha en till dålig natt med flera vakna timmar så det är en aningen trött och lite besviken (över att behöva missa skolan) Johanna som nu sätter på en kaffepanna och njuter av extra tid med ongen istället. Förhoppningsvis mår Fredrik så pass bra i eftermiddag att jag kanske kommer iväg på simning och handling ändå. Tjo!

Äntligen!

Ja äntligen har jag gjort mitt första träningspass(på år och dar..)! Det blev en simtur idag, jag mjukstartade med att simma 1000 meter och gud så skönt det var. Jag mådde som en gudinna efteråt och blev så pass peppad att måste tillbaka dit redan imorrn. Jag vet att jag har lite hybris just nu och antagligen inte kommer fortsätta att ränna dit varje dag (det kanske det inte finns tid till direkt heller..) men jag har gett mig själv ett löfte i alla fall och det är 3 träningspass i veckan under hela den här kursen (10 veckor). Det känns som ett nåbart mål som ändå är högre än vart min ribba brukar ligga. Imorrn får jag dessutom ÄNTLIGEN pengar så nu är det bye bye till Kyrkråttalivet för en stund och god mat ska inhandlas. Hoppas nu att Sami sover gott inatt så att vi får ha en pigg far i familjen imorrn också. Sami drog till med en riktigt skitnatt inatt, natten efter att han gjort sitt längsta sovmaraton utan ett pip (19.30-09.00) så det blev inte så många timmars sömn för Fredrik inatt. Nu håller vi tummarna för att inatt blir bättre så blir imorrn en bättre dag än idag för hela familjen.
So long!

Utvärdering av Nutrilettdieten.

Såhär lite försenat kommer en liten utvärdering av mina 10 dagar på Nutrilett. Jag började ju med 5 dagar med enbart shakes och även om det var lite tufft, särskilt dag 3 då jag kände mig trött, frusen och nästan sjuk, så tycker jag att det gick över förväntan. Jag kände mig inte alls så hungrig som jag trodde men jag var ganska sugen på att få äta nånting och inte bara dricka. Resultatet efter 5 dagar var -2,7kg. Sen gick jag över på Nutriletts "Quick-start-paket" med lite olika Nutrilettprodukter bland annat shakes, bars, lite diverse rätter tex. pasta, buljonger och desserter. De mesta smakade helt okej men buljongerna som man skulle dricka som mellanmål smakade riktigt illa så de åt jag inte utan struntade istället i mellanmål eller åt en frukt eller grönsak. Lite småfusk förekom men inte alls mycket att säga nått om. trots det gick jag på dessa 5 dagar UPP ca 7hg i vikt (!). Så slutresultatet efter 10 dagar blev -2kg. Jag tycker faktiskt att det resultatet är ganska dåligt och jag har svårt att förstå att jag kunde gå upp i vikt trots att jag åt ca 800-1000 kalorier per dag. Antagligen ställde min kropp in sig i svältläge och sög åt sig all energi den kunde, annars förstår jag inte. Någon träning orkade jag inte med under tiden och jag längtade mer och mer efter mat de sista dagarna. Jag tror att det fungerar bättre om man byter ut bara nått mål per dag och äter mat nått mål per dag så att man även orkar med att röra på sig och dessutom får i sig lite fler kalorier. Sammanfattningsvis så fick dieten mig att inse att jag valt helt rätt med viktväktarna. God nyttig mat och lagom mycket träning, det är mer min melodi :)

Luleå.

Jag har haft en riktigt bra dag idag. Först en lugn skönt förmiddag hos fadern. Efter det en god lunch på Café Symphonie och häng på stan tillsammans med Ellen och Alice. Eftermiddagen och kvällen spenderades sedan hos Anna och lilla Moa, 3 månader, i Rosvik. Det blev en sån där extremt skön kväll med hämtmat och avslappnat snack om barn och allt möjligt. Gud vad jag älskar att umgås med prestigelösa människor ♥

Tack och Hej!

Det verkar som att Sami lärt sig säga sina första ord. Två ord som båda blev uppenbara att han kan på samma dag. Det ena är Hej! som han glatt säger när man kommer in i rummet, till och med utan att man sagt det själv först. Och det andra är Tack! Som han just nu sitter i badkaret och säger glatt och tydligt när pappan hans ger honom en duplobit :) Just det, vi var på BVC idag också, 78cm och 10700 gram kärlek har vi här hemma.

Dag 8 av 10.

Och nu börjar jag bli sjuk less. Jag vill ha mat. Vällagad, god, nyttig mat a´la Johanna vill jag ha. Träna längtar jag också efter men där är det pengabristen som sätter stopp. Visst är det trevligt att gå ner i vikt men det ska ju gärna kännas bra under tiden. Just nu är det skittråkigt och jag längtar efter mat och mitt normala liv och så som jag lever när jag lever sunt. Jag tänker ju dock inte falla på målsnöret så jag kör de två sista dagarna och sen återgår jag till viktväktandet och nästa vecka när skolan börjar och CSN pengarna trillar in så ska jag börja träna. Då vet ni :)

Bildbomb!

Har äntligen kommit mig för att lägga in alla bilder vi tagit på senaste på datorn. Av nån anledning så är det alltid det som är jobbigast och anledningen till att jag varit så dålig på att lägga upp bilder i bloggen. Jag ska skärpa mig! :)
Jul i Värnamo:
Sami badar och blir ren och fin till Julafton :)


Posar framför granen på den fina julklappen från mormor.



Hemma i Umeå igen:
Visar upp gaddarna, som nu faktiskt är på väg att bli 4 då de övre framtänderna håller på att titta fram.



En tyvärr lite suddig bild men måste ändå visa,
en av favoritsysselsättningarna hemma är att "spela" tv-spel med fadern.


Idag provade Sami för första gången att krypa ute i snön, vilken hit det var!



Sen var vi en sväng på Leo´s Lekland.


Sami drunknade nästan i bollar och inspekterade de noga :)

Dagens tips.

Om din unge inte vill äta någon mat alls. Låt majskrokarna/frukten/smörgåsen/wathever ligga kvar på köksgolvet dit det kastades. Låta ungen leka vidare på golvet, förr eller senare åker det ganska säkert ner i alla fall.

Dag 5 av 10.

Jag vet inte riktigt vad det är för knas med bloggen och varför de senaste bilderna inte syntes men nu har jag provat lägga upp de igen. Om det inte funkar så får ni kära läsare helt enkelt se kläderna live sen ;)
Nu har jag avklarat 4 dagar av nutriletten och just nu går det som smort. Dag 3 var nog värst, i alla fall på kvällen. Jag var helt slut, kände mig sjukt och var jättefrusen. När jag skulle sova låg jag under två täcken (jag som alltid är varm annars!) och det tog ändå lång tid innan jag kunde slappna av och somna. Men igår mådde jag mycket bättre, kände mig till och med pigg! Men som det känns nu så är det här ändå enbart en bra kickstart. Jag föredrar viktväktarna tusen gånger om. Just nu längtar jag så mycket efter en portion med god mat och att orka träna!

Samikläder.

Jag fick nys om att Blingo.se hade rea på deras barnkläder och jag blev grymt shoppingnödig när jag såg priserna. De har ju så sjukt snygga kläder och ska enligt vad jag fått höra även vara av väldigt bra kvalitet. Jag rensade lite i Samis garderob och insåg att de flesta kläder han har är i storlek 74 och 80 och jag fick rensa ut en hel del. Sen kunde jag med gott samvete göra en liten beställning från Blingo. Det blev 2 bodys, en munkjacka och ett par velourbrallor, allt i storlek 86/92. Nu har han lite att växa i också, det känns skönt!
Dessa kläder får bli en av 1-års presenterna.
midigt att man än så länge kan köpa det man själv känner för ;)

Samikläder.

Jag fick nys om att Blingo.se hade rea på deras barnkläder och jag blev grymt shoppingnödig när jag såg priserna. De har ju så sjukt snygga kläder och ska enligt vad jag fått höra även vara av väldigt bra kvalitet. Jag rensade lite i Samis garderob och insåg att de flesta kläder han har är i storlek 74 och 80 och jag fick rensa ut en hel del. Sen kunde jag med gott samvete göra en liten beställning från Blingo. Det blev 2 bodys, en munkjacka och ett par velourbrallor, allt i storlek 86/92. Nu har han lite att växa i också, det känns skönt!
Dessa kläder får bli en av 1-års presenterna.
Smidigt att man än så länge kan köpa det man själv känner för ;)

Favoriträtten.

Idag fick Sami prova att äta korv och stuvade makaroner a´la morfar till middag. Han fick äta själv (med händerna då, några bestick kan han inte bemästra än) och gissa om han gillade det? Massor! Han har ju att brås på, om man säger så. När jag var liten var det min favoriträtt och jag hade lätt kunnat äta det alla dagar i veckan. En av de första gångerna vi var ute och åt på restaurang så blev jag visst hemskt besviken när de inte hade det på menyn och än idag är det en favorit även om vi inte äter det så jätteofta.
Hmmm... Undrar om det är nutrilettdieten som får mig att skriva ett blogginlägg om korv och makaroner? ;)

Dag 3 av 10.

Nu har jag snart klarat av 3 dagar med enbart Nutrilettshakes. Jag mår helt okej men är trött och seg. Några längre promenader har jag inte orkat med men i övrigt har jag kunnat leva som vanligt. Det känns att kroppen går på sparlåga men det är okej, det är ju bara för en kort tid. Om två dagar är den värsta delen över och då ska jag äta lite olika nutrilett-produkter, som jag längtar! haha. Nått fusk har det över huvudtaget inte varit tal om så jag är ganska stolt över mig själv. Vågen visar (inte helt oväntat) på ett fint minus men jag är väl medveten om att det såklart handlar mycket om kroppsliga reserver osv så det gäller ju att hålla detta när jag börjar äta mat igen. Det ska bli spännande att se om det går eller om det som så många säger är "omöjligt att hålla vikten när man börjar äta mat igen".

Pappa är här på besök så idag var vi en sväng till stan och på Barnens hus. Sami fick en pulka i försenad julklapp och sen fick han testa den när vi gick hem från bilen. Han såg ganska koncentrerad ut och höll till en början i sig hårt men han slappnade av efter ett tag :) Imorrn ska vi prova en längre tur om det inte är så man fryser ihjäl ute, ska ju tydligen bli skitkallt. Just det, bilder ska jag ta också, nu är det alldeles för länge sen jag la upp nån ny.
So long!

Dag 1 av 10.

Jag ska faktiskt börja det nya året med att prova nått som jag tidigare varit emot, jag ska äta Nutrilett i 10 dagar. Anledningen till att jag varit emot det är att jag inte tycker att det är nått långsiktigt sätt att gå ner i vikt och att man äter mindre än vad som som är nödvändigt för att gå ner i vikt. Men jag känner just nu att jag behöver en rivstart efter två slarviga (läs 30-års firande, jul och nyårs) veckor. Dessutom tycker jag att det är spännande att prova något nytt och se hur jag klarar det och hur jag mår av det (kostvetare som jag är..). Skulle det vara så att jag mår piss redan efter någon dag så kanske jag skiter i det, det är inte värt att må dåligt för att gå ner i vikt. Men det ska bli kul att se hur det går. Just nu känns de spännande, det gör det kanske inte imorrnkväll ;)
De första fem dagarna kommer jag att äta fem shakes per dag, och de senare fem dagarna byter jag ut några måltider mot bars, soppor och lite andra nutrilettprodukter. I övrigt blir det bara till att dricka mycket vatten, knapra på nån grönsak och dricka svart kaffe eller te. Jag tänker även tillåta mig att äta en frukt per dag, även fast det är förbjudet (ajja bajja!). Dessutom kommer jag nog att vara tvungen att promenera en del för om jag känner mig själv rätt så kommer avsaknaden av mat att göra mig tokig annars. Efter de här tio dagarna kommer jag självklart att fortsätta med viktväktandet och eventuellt byta ut någon måltid (beroende på hur det känns). Jag kommer självklart att uppdatera er med ur det går.
Önska mig lycka till!

Ett nytt år.

Så nu avslutar jag 2010 med en liten sammanfattning:
2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Massor! Födde barn. Gick ner 14 kg på några dagar. Blev mamma. Var föräldraledig en stor del av året. Gjorde praktik som livsmedelsinspektör. Fick jobb som livsmedelsinspektör och en lägenhet i Jönköping. Bodde en kort period i Norrköping och Värnamo. Köpte bil. Reste med bil till södra Sverige och tillbaka 3 gånger. Och säkert en massa mer!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag minns inte om jag hade några. Jag tror att jag kanske lovade mig själv att gå ner till vikten jag hade innan jag blev gravid, i så fall misslyckades jag med 3 kg.

3. Fick någon du känner barn?
Ja Liv fick ju älskade lilla Ralf och Ellen fick fina Alice. I övrigt en massa fina mammor som jag lärt känna i år som också fick guldklimpar.

4. Dog någon som stod dig nära?
Inte det, tack och lov!

5. Vilka länder besökte du?
Det blev mest en massa resande runt i Sverige men även en kort tripp till Estland.

6. Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?
Lite mer tid för mig själv. Mer tid med mina föräldrar och syskon.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Självklart den 15:e Februari!

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att Sami kom till världen, att jag fått jobb och att jag, Fredrik och Sami blivit en liten familj. 

9. Vilket var ditt största misstag?
Jag vet inte om jag tycker att jag gjort några stora misstag. Kanske hade jag kunnat ta det lite mer piano under min första tid som mamma, men det är väldigt lätt att vara efterklok :)

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Bilen.. (?) Nej den var ju inte mitt livs bästa klipp kanske men den har i alla fall tagit oss dit vi velat! Annars kanske våran billiga och braiga barnvagn och babybjörnselen.

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Sami och gärna kläder till honom (det är ju så sjukt kul att köpa kläder till en bebis).

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Att se Samis framsteg och att umgås med mina närmaste. Att få uppskattning på praktiken. 

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inget mer än några vanliga förkylningar. 

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?
Jonathan Johansson, Aloee Blacc, Markus Krunegård och Melissa Horn.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år?
Bättre! Men visst har jag även ibland varit mer trött och slutkörd än någonsin tidigare.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Motion och att läsa böcker.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Skulle väl vara tiden framför datorn då. Men å andra sidan har det ju varit min länk ut till det sociala livet när jag varit hemma mycket. 

18. Hur var din julafton?
Jättebra! Lugn tillsammans med några av de närmaste och med god mat och lagom många julklappar. Precis som det ska vara :)

19. Blev du kär?
1000 gånger om i Sami och på ett djupare plan i Fredrik.

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Nyhetsmorgon är nog det som gått varmast här hemma.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Absolut inte, sånt slösar jag inte energi på.

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Jag har tyvärr inte läst så många. Men den mest spännande var "Fiender". 

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
De som jag nämnt som de jag kommer minnas från 2010.

24. Önskade du dig något som du fick?
Ja, ett friskt barn! En klocka i julklapp ;)

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Faktiskt inte. Skulle väl vara en förskoleplats åt lilleman då, men det förväntade jag mig nog inte att få under året heller. Det är i alla fall det jag önskar mest nu!

26. Vilken var årets bästa film?
Finns flera bra, t.ex. Avatar och Farsan. 

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Hade massa vänner på fika hemma hos oss.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Bland nya människor jag lärt känna så är det Carro och Sofia (mammor med lika gamla barn) och Anna (min handledare på praktiken i Norrköping). 

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Slapp, slappare, slappast. Mest myskläder a´la föräldraledig.

30. Vad fick dig att må bra?
Framför allt Sami och Fredrik. Mina närmaste vänner. Sista tiden på året då jag äntligen på allvar tog tag i min viktnedgång.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Det skulle väl vara Moneybrother då (som vanligt:)).

32. Vem saknade du?
Mest mamma tror jag.

33. Vilken var din bästa månad?
Februari, Juli och December. 

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Nej.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Jag kommer bo på en annan plats, jobba istället för att vara föräldraledig, ha Sami på förskola och
förhoppningsvis chilla lite mer.
Gott nytt år!

RSS 2.0