7-sovarn

Ja alltså, vi tänkte att vi skulle hålla Sami vaken till i alla fall klockan 8 ikväll så han kanske kunde ge oss en liten, liten, yttepytteliten sovmorgon imorrn. Allt verkade så lovande. Fredrik gick på Ica med honom i Babybjörnen (vagnen kändes inte som ett alternativ, alldeles för stor insomningsrisk) och han var bara nöjd och glad. Sedan satt han i sin stol och snackade och kastade leksaker i golvet i vanlig ordning medan vi åt middag. Sen hände det, klockan slog sju. Behöver inte säga så mycket mer... än att klockan 19.15 kändes det som att ingen sovmorgon i världen var värd det. Välling och pang bom i säng fick det bli.
Jag börjar misstänka att det kan vara tänder på gång men jag vet inte. Han dregglar extra mycket, är omotiverat grinig stundvis, sover orolig på natten, vill inte äta annat än ur flaska eller amma -inte ens gröt! och han hade 37,6 i temp (vet inte om det innebär någon höjning..) Tycker också att det känns lite som att det börjar komma nått där uppe. Men ja, det lär ju visa sig.
Gårdagens garv:
Jag: Fan vet du vad som hände när jag skulle pilla fram bajsprovröret* som jag tappat bakom varmvattenberedaren? Jag lyckades bara välta ner ett till så att det också hamnade där.
Fredrik: Du, jag skiter i dina bajsprovrör!
*Samis bajsprovrör till Tumme-studien, de var oanvända än så länge som tur var.

Känslor

Om igår var en sån där jobbig föräldraledig dag så har idag varit en sån där riktigt mysig föräldraledig dag. Sami har varit på strålande humör, ätit bra och skrattat massor :) Jag har också varit på bra humör, mycket beroende på att jag sovit lite bättre inatt och tog mig en lur imorse också. Ibland går tankarna i banorna "vad fan ska man göra när man är ledig och inte har nån att umgås med och sällan nå mycket pengar till övers och ungen är ju bara kinkig och jag är bara trött och bläää". Idag går tankarna "hur kunde vi få världens sötaste goaste unge och gud vad jag älskar honom och Fredrik och vilken lyx att vara ledig på sommaren och snart ska vi till Luleå och sen till södra Sverige och allt är så mysigt"!. Haha ja, att få barn är sannerligen känslostormande. Nu sover Sami så nu ska jag sortera bort lite kläder som blivit för små för lilleman och ta fram lite kläder som han nog vuxit i och sen ska jag enbart chilla. So long!

Trötthet

Igår fick Sami ersättning blandat med välling som sista måltid. Han vaknade ändå 511 gånger inatt (kändes det som). Klockan 04.45 tyckte han att det var dags att göra morgon och var vaken och lycklig. Det var inte jag. Trötthet har fått en ny innebörd. Eller som Fredrik så fint sa det nån gång "jag har uppnått en ny nivå av trötthet". Som tur är så är han klippan som jag behöver luta mig mot ibland och han klev upp och roade Sami till klockan 7 då han somnade om och åkte då till jobbet medan jag kunde sova vidare till halv 9. Hojja, det är inte alltid lätt att vara föräldraledig det må jag då säga. Men fin, det är han. Och jag skyller aldrig på honom, aldrig i livet. Jag blir bara så himla trött ibland.

Trästock och välling

Trästockshelgen blev otroligt mysig. Det gick över förväntan att ha med Sami. På fredagskvällen var han vaken en del och somnade in under Moneybrother-spelningen (som tur var så var Fredrik inte lika intresserad av den som jag så han skötte sövandet :)). Spelningen var för övrigt helt lovely! På lördagskvällen fick vi Sami att somna när vi var på hotellet på kvällen och sen sov han i vagnen hela kvällen medan vi såg Markus Krunegård och Jonatan Johansson. Visst var det lite segt att kliva upp tidigt på morgonen men det får man ju räkna med :) I övrigt en mycket mysig och trevlig helg med familjen.
Ikväll blir det vällingpremiär för lilleman har jag bestämt. Nuförtiden äter han en portion gröt runt 5-snåret och sedan en eller två (!) flaskor med ersättning innan han somnar runt 7. Ändå vaknar han flera gånger på natten och vill äta.. Det är säkert normalt men med tanke på att han för ett tag sen sov hela nätterna så känns det lite skumt. Inatt vaknade han runt 1 och ville sen inte somna om på typ 2 timmar.. Gissa om jag var trött!Så nu blir det till att succesivt införa lite välling i ersättningen på kvällen också och se om det mättar bättre. Kanske att jag även får lov att byta ut nattmålen mot ersättning istället för amning då han står sig så otroligt dåligt på amningen tyvärr.. Jag vill så gärna fortsätta amma litegrann, men ja.. Det är ju helt klart viktigare att Sami är nöjd och glad.
På café Victoria förra veckan.
Benjamin och Sami hälsar på varandra, men Sami kan inte låta bli att linslusa :)


Sami fick prova på att gunga i Skellefteå, en riktig hit!

Nu kommer snart Lina hit och vi ska laga god middag och sen blir det ett parti RISK när Fredrik kommer hem från jobbet. So long!


Sommar!

Ja fy tusan vad jag njuter. Först alla varma mysiga dagar hos mamma och sen lite svalare men ändå varma och soliga dagar här hemma. Var lite orolig att det skulle bli lite långtråkigt nu när Fredrik började om att jobba i måndags men vi har sysselsatt oss bra jag och lillfisen. I måndags var vi på Norrmjöle havsbad och solade med Sofia och Benjamin och igår var vi och fikade och shoppade lite med samma sällskap. Idag åt vi lunch med Fredrik och sen hälsade vi på Anna, Melanie och Troy på eftermiddagen. Mycket trevligt! Så kul att se Troy utvecklas också, han är ungefär ett halvår äldre än Sami och nu går han och kan säga några ord (fler på teckenspråk än med munnen :)). Blev faktiskt sugen på att lära mig några vanliga ord på teckenspråk för att lära Sami, det är ju lättare för de små att börja med innan de kan prata. Ska kolla upp de som kan vara bra att kunna, tillexempel vatten och kanske gröt haha.
Fredrik har tagit ledigt på fredag så då åker vi upp till Skellefteå för att gå på Trästockfestivalen hela helgen. Ska bli så kul! Man får ju ta det lite för vad det är och som det kommer när man åker med en femmånaders bebis, men jag tror det kommer bli mysigt hursomhellst :)
Lite bilder från senaste tiden!
Sami myser och pratar i vagnen, inför hans första dopp i en sjö :)


Och det första doppet blev som väntat en succé!


Mys på filten i mammas kolonilott. Hans ögon har blivit lite mer gröna nu längst in mot pupillen. Får se om det sprider sig och han blir grönögd som morsan eller forsätter vara blåögd som farsan :)


Det blev mycket far-son chill eftersom de inte hade setts på 9 dagar!


Avslutar med en bild på oss båda från midsommar :)

Hemma igen!

Nu har vi varit hemma sen onsdagskvällen. Så skönt det känns att vara hemma. Men det var en otroligt mysig vecka (drygt) i Stockholm. Vi har blivit riktigt bortskämda av mamma. Vädret var så fint hela tiden att vi inte ens lyckades ta oss in till stan för lite shopping som vi hade tänkt. Vi har mest bara varit i kolonilotten hela tiden, utomhus hela tiden. Sami har utvecklats massor! Igår fyllde han ju 5 månader och nu kan han bland annat:
  • äta en hel portion grönsakspuré och fruktpuré till lunch
  • dricka vatten ur pipmugg
  • sitta bra i sin barnstol
  • plocka i grejer med båda händerna
  • rulla runt runt runt från rygg till mage och mage till rygg
  • röra sig lite bakåt och i cirklar, dock inte framåt än :)
  • sova från ungefär 19-20 till 07 med en matning däremellan
  • bada utomhus i sjöar ;)
Det ser också ut som att han börjat försöka plocka i grejer med tummen och pekfingret, inte alltid grabba med hela handen alltså. Under tiden vi varit i Stockholm har han fått smaka på massa nya grejer bland annat blåbär, majs, majskrokar, avokado och vattenmelon. Han gillar allt! Nåja, nu slutskrytet ;)

Fredriks har semester veckan ut och hans kompis Sammy är på besök och idag ska vi tillsammans med Lina bege oss till stranden. Fint!
Återkommer med bilder och sånt sen, just nu är servern avstängd och Sammy sover i rummet som den är i så det får vänta lite. So long!

Shop til you drop

Fullspäckade dagar har det varit! I lördags körde jag och Sami hela vägen till mamma i Stockholm. Vi åkte hemifrån 10 på morgonen och var framme vid 12 på kvällen. Puh! Sami skötte sig bra och egentligen gick det väl typ som jag hade tänkt, det jobbiga var bara att det var varmaste dagen på år och dar och bilen (har ej AC) vart sjukt sjukt varm så vi fick så stilla mest hela dagen tills det äntligen blev lite svalt på kvällen. Ett bra restips för er som reser med småbarn är att rasta på IKEA. Svalka, lite billig shopping och mat och dessutom amningsrum, inte illa!
Väl framme i Stockholm blev det massa mys med mamma och Jenny under hela söndagen. Igår hade vi sommarkalas i mammas stuga med moster, morbror, kusiner och Samis lilla tremänning Filippa. Mysigt värre och vädret kan man ju verkligen inte klaga på nu när man slipper sitta i en bil!
Idag har jag och mamma gjort Södertälje. Shoppade loss på Indiska åt mig själv och på Lindex åt lillskiten. Han var så söt, satt i babybjörnen och var med under shoppingen och mitt i min och mammas extas över allt snyggt på Lindex så missar vi att han somnar i björnen. Sötskit! Där kan man verkligen snacka om shop til you drop ;)
Allt som allt blev det 2 bodysar, 1 par chinos, en summersuit och två par strumpor för 300kr. Allt färgglatt, precis som det ska va! Enligt mig kan polarn och pyrets rea slänga sig i väggen i jämförelse med allt snyggt som vi hittade ;) Vilken nörd man blivit..
För övrigt så njuter jag av att vara hos mamma och mysa. Skönt att inte vara själv om dagarna. Lättare att ta sig ut och göra saker eller bara hänga i stugan. Sami verkar må jättebra just nu, är glad mest hela tiden och så himla mysig! Kanske beror det på att han äter mer nu (ersättning, amning och mat när tiden och platsen passar) eller så är han bara inne i en bra period. Spelar ingen roll varför, njuter gör jag i alla fall!
Nu ska vi ladda för en thriller. Vi hörs!

RSS 2.0