En bra helg!

Vi har haft besök av både vår vän Magnus och min pappa i helgen. Sami har fått (ännu fler) födelsedagspresenter och haft någon att busa med hela tiden. Igårkväll hade jag tänkt att se Melodifestivalen i vanlig ordning men eftersom Fredrik hade lite förfest (som drog ut på tiden, ovanlgit va? ;)) här hemma så passade jag på att få vara lite social med vuxa människor och sneglade bara lite på reprisen av Melodifestivalen idag istället. Jag har hunnit med två jobbiga träningspass också, ett spinningpass igår och simning idag. Nice! Jag känner mig stark och fräsh. Dock så har det blir lite slarvigt med maten men imorrn är det måndag och vad passar väl bättre då än nya takter med maten? Dessutom verkar det som att den största krisen vad gäller ekonomin är löst för oss nu. SÅ HIMLA SKÖNT!
Lillfisen på nya bilen och i den sjukt snygga mitt-i-prick-tröjan som han fått av Karin :)

Samis första födelsedag i bilder.

Kalasbordet kvällen före den stora dagen.


Självklart måste man ha en plastslev som hjälp när man ska öppna paket. (Dålig och suddig bild, råkade tyvärr ha någon knasig inställning på kameran..)


Efter paketöppningen trotsade vi kylan (-26 grader, brr!) och åkte till Busplanetenoch träffade fina kompisen Benjamin.


Glad mamma, chillig son :)


Sami på kungatronen med sin present från Benjamin.


Sen åkte vi hem och käkade smörgåstårta till födelsedagsmiddag. Behöver jag säga att den var sjukt god!


Sami fick lite hjälp av pappa att blåsa ut ljuset eftersom han mest tyckte att det var kul att peka på tårtan ;) Smaken på tårtan gillade han iaf och mosade i sig en stor bit helt på egen hand.


I present fick han av oss lite kläder från Blingo
(dessa plagg + bodyn på bilderna).


Han fick också sina favoritfigurer: Babblarna!


Sen fick han även lite fina böcker från Gosboken.
Det var nästan tur att vi inte skämt bort honom mer än så med tanke på hur galet mycket fina presenter han fått av alla andra nära och kära. Tack allihopa!

Sami 1 år!

Ett helt år har vi fått ha det allra finaste som finns hos oss. Det är svårt att förstå att han för ett år sen kom till oss, alldeles ny, hjälplös och underbar. På bara ett år har han lärt sig att ta sig dit han vill, äta själv, prata litegrann och vunnit alla våras hjärtan. Herregud så man kan älska någon!

Sami, 4 timmar gammal.


Sami, 1 år minus 2 dagar. Öppnar presenter på 1-årskalaset.

Sju saker ni (kanske) inte visste om mig.

1. Jag har aldrig och kommer nog, som det känns nu, aldrig att ha husdjur. Detta om man bortser från två kaniner vid namn Minihopp och Lilleskutt (orginellt va? :)) som jag och syrran hade när vi var små men som bodde utomhus året om och som pappa till största del fick förbarma sig över. Jag kan minnas att jag när jag var mindre ofta tjatade om att få en katt, men mamma sa alltid nej, och det skulle inte förvåna mig om liknande diskussioner kommer att komma upp sen men att jag kommer vara den som säger nej ;)
2. När jag var liten ville jag bli lärare eller författare. Ganska roligt att tänka på såhär i efterhand. Inget av det är nått jag skulle kunna tänka mig att jobba med nu.
3. Jag är född fredagen den 13:e april 1984. hoohoo scary!
4. Jag har svåra tvångstankar var gäller lakanet och faktumet att det måste ligga helt perfekt på sängen. Jag ordnar till det varje kväll innan jag lägger mig, annars går det inte att sova. Bara tanken på ett lakan som korvat till sig över sängen får mig att rysa ;)
5. Mitt absoluta favoritprogram på TV är "Halv åtta hos mig" och jag missar i princip aldrig ett avsnitt. Det här är lite halvproblematiskt nu för tiden när Sami ofta ska gå och lägga sig vid den tiden men hittills har det löst sig bra eftersom Fredrik är så förstående..
6. Jag har sedan jag flyttade hemifrån för 8 år sen hunnit med att bo på 11 olika ställen. 6 av de ställena var i Göteborg under mina 3 år där. Här i Umeå har jag bott i samma lägenhet i 3,5 år, rekord för mig!
7. Jag tycker att det första halvåret som mamma var riktigt tufft men längtar trots det redan efter en ny bebis. Förnuftet och allt det praktiska säger dock nej ett tag till :)

Bli testpilot!

Jag är sedan tidigare testpilot på Smartson och har genom de fått chansen att testa Hipp´s barngröt. Nu har jag anmält mig för att få prova Ekströms kladdkaka. Kanske inte helt förenligt med min diet men en liten bit och bjuda bort resten funkar ju ;) Vill du också bli testpilot? Gå då in här:
http://smartsontestpilot.se/ekstroms/bli-testpilot/

Saker jag gillar.

I vanliga fall så är jag totalt allergisk mot olika typer av kedje-statusar på Facebook men nyligen dök det upp en som jag inte kunde motstå. Den löd så här:

UTMANING! Nämn något du VET att jag gillar. Du får inte säga samma som någon redan sagt. Kopiera efter det till din status och se vad andra svarar.

Och detta var svaren jag fick:
 • Sami
 • Rödtjut
 • Svampbob
 • Svenska Akademin
 • Yrrol
 • Fredrik
 • Godis
 • Melodifestivalen
 • Vatten till mitt godis
 • Halluomi
 • Klättra i träd
Tack ni som svarade, ni gav mig mer än ett fniss. Det var kul att läsa och ni slog verkligen huvudet på spiken allihopa!

Vikt och träning.

Det känns som att jag nu hittat ett sätt som fungerar för mig och min viktnedgång. De senaste veckorna har jag tränat 3 gånger per vecka (simning eller vattengympa) och även promenerat en hel del. Jag äter strikt enligt Viktväktarna och svävar inte ut förutom på helgerna då jag dricker lite vin, äter extra god mat och ibland även godis. Det är det jag älskar med Viktväktarna, att man kan sväva ut och lyxa till det utan att fuska. Jag äter oftast upp min veckobonus på helgen men äter inte upp de extra pointsen jag får från träningen. Sammanlagt sedan min omstart efter allhelgonahelgen har jag nu tappat 9 kg och 6 kg återstår tills jag når min målvikt. Det är en lång väg kvar, särskilt eftersom jag av erfarenhet vet att det viktnedgången bruka gå saktare när man närmar sig målet. Men jag har inte bråttom! Jag tänker mig att vara i mål till sommaren och som det känns nu så kommer jag att klara det.

En liten update.

Det var visst ett tag sen jag uppdaterade! Men tiden och orken räcker inte riktigt till, annat än bloggande prioriteras kan man säga. Skolan har kommit igång ordentligt nu och tiden som blir över spenderas med familjen. Vi har varit riktigt duktiga och börjat sälja av de grejer vi inte ska flytta med (som sängen, fåtöljen och förhoppningsvis även soffan). Dessutom har vi gjort slag i saken och sålt barnvagnen för att kunna köpa en mindre och smidigare. Planen var att få så mycket för den gamla att den skulle betala den nya men vi hade sån tur att det var kampanj på just den vagnen vi kollat ut på Barnens hus så vi gick faktiskt 400kr plus. Barnvagnar kan va billiga om man är lite smart! Det blev en Carena Easy och jag är än så länge mycket nöjd!
Nu har vi dessutom fått det glada beskedet att Sami får börja på förskola i Jönköping i Mars! Det blev inte riktigt så nära hemmet som man hade kunnat hoppas, men 2,5km får ju ändå anses okej. Vi hade inte förväntat oss nått närmare än så utan nu håller vi tummarna att vi får en plats på närmaste förskolan till hösten i alla fall. Igår kom vi dessutom på den briljanta lösningen att jag kan lämna och hämta Sami med cykel (Fredrik har ju tjänstebil så för han är det lugnt), på det kan vi nog spara en massa tid. Dessutom får jag lite vardagsmotion, inte illa :) Det enda som känns lite jobbigt för min del är att jag inte kommer kunna vara med under inskolningens första vecka eftersom jag fortfarande läser här uppe i Umeå då. Jag tror att Fredrik och Sami kommer klara det där galant men aningen jobbigt är det att inte få vara med och ta det där första steget i förskolelivet. Andra veckan av inskolningen kommer jag att kunna sköta innan jag börjar jobba i alla fall, det känns bra :)
Nu är det inte länge kvar till mamma kommer på besök och det är dags för 1-årskalas. Jag längtar!

RSS 2.0