Babymassage.

Igår ringde jag och anmälde mig och Sofia (med söner of course!:)) till en kurs i babymassage. Vi ska träffas 6 gånger i ungefär 2 timmar och det ska bli så mysigt! Vi började ju massera Sami redan när han var ungefär 3 veckor och började få magknip. Då var det bara magmassage, sen fick vi lära oss lite mer på en av familjeträffarna och jag tycker att det är så himla mysigt! Sami gillar det så klart också. Sen så skadade det ju inte att kursen bara kostar 200 kronor dessutom. Sweet! Synd nog missar jag och Sami första tillfället eftersom den börjar redan nu på tisdag men det känns okej ändå. Vi ska ju till Luleå! Och jag håller på att längta ihjäl mig.
Undrar om Sami läste min blogg i smyg igår? Och bestämde sig för att visa sin bättre sida :) Igår somnade han utan skrik och sen har natten funkat skitbra och han sov till halv 9 i morse. Yes! Nu ska utvilad mamma och son ut på promenad. Sen ska jag (förhoppningsvis) fixa klart jobbet jag har att göra så jag slipper tänka på det under helgen.
So long!

Trötthet.

Det har inte blivit särskilt mycket sömn på sistone. Vet inte riktigt varför det blivit så.. Sami sover fortfarande (oftast) hyffsat bra om nätterna och en hel del på dagarna.. men jag har nog inte lyckats koppla av tillräckligt när han sovit utan hela tiden hittat på annat. Klart man vill göra annat. Om nätterna har jag somnat runt 12 sen vaknat vid 3 och matat, inte kunnat somna på en stund och sen klivit upp för matning vid 7 och ingen mer sömn efter det. Vilket gett ungefär 3 timmar sömn 2 gånger per natt och inge mer. Kanske inte konstigt att man blir trött efter ett tag? Det som tar mycket energi är kvällarna.. Sami har fortfarande mycket magknip om kvällarna och det blir en hel del skrik och en hel del frustration för oss. Igårkväll hade vi en riktigt mysig stund på skötbordet, Sami var glad fastän det var kväll och pruttade och bajsade (vilken han inte brukar klara av om kvällarna) och mitt i allt detta så började jag såklart att hoppas att det kanske hade vänt. Att även kvällarna skulle kunna börja bli bra för honom. En liten stund senare skriker han som en galning igen. När han äntligen lyckas somna så försöker jag också att göra detsamma men det är så svårt att koppla av! Nåja. Det blev i alla fall en bra natt sedan och när han ätit vid 6 så somnade vi tillsammans i sängen till 9 så nu känner jag mig ganska utvilad. Jag bara längtar så efter att han ska sluta ha ont. Ska man våga hoppas på 3-månaders-snacket? Att det ska bli bättre med magen efter 3 månader? Jag kan nog inte låta bli att hoppas i alla fall.
Idag skulle vi ha gått på mamma-lunch men jag skippar det och myser på hemma istället. Energin måste riktas åt rätt håll.
Hade i alla fall mycket trevligt på öppna förskolan igår. Träffade en annan tjej som jag träffat några gånger förut som har en liten kille som är 10 dagar yngre än Sami. Vi pratade mycket och jag gillar henne! Hoppas vi kan bli kompisar! haha
So long!

Dagsläget.

Det blev ingen allvarlig mjölkstockning i alla fall. Men om man kan ha lite mjölkstockning så hade jag nog det :) Jag hoppas jag slipper få nått liknande igen! Fy så ont. Tur att det gick över fort. Nu blir det extra varma inlägg när jag ska ut, det är verkligen lätt att bli lurad av det här vädret.
Nu ska vi in till stan och luncha, ska även byta en present jag fick i lördags. Fick Alfapet men det hade jag redan så jag ska byta till nått annat spel. Efter det ska jag och Sami gå till öppna förskolan för första gången. Det ska bli spännande, jag är nästan lite nervös haha. Imorrn blir det mamma-lunch och på torsdag eller fredag lunch med Anna, Melanie och Troy, på lördag ska vi hela familjen på 100-årsfest och på söndag åker jag och Sami till Luleå. Fullspäckat föräldraledigt liv! ;) Ja just det, sen så ska jag hinna med lite jobb här under tiden.. Hmm.. det får bli nån liten timme här och där när jag har tid över. Det ska nog gå bra. Men nu ska vi ta oss iväg. So long!

Mjölkstockning?

Fy fan vad ont jag har i patten! Ush jag vill inte ha sån där mjölkstockning som man har hört talas om ska vara så hemsk. I fredags hade jag ont i den andra och lät då Sami äta mest från den och sen värmde jag med vetekudden och det blev bättre igår men idag har jag fått ont i den andra. Jaja, inte mycket annat att göra än att försöka få Sami att äta massor, massor från den. Nu på en gång! So long.

Helg!

Solen skiner ute, Fredrik ska sluta till lunch idag (och vi har inte setts sen i tisdags kväll eftersom han varit i Stockholm och jobbat och blev klar längre på grund av askmolnet.. hehe), det är HELG vilket innebär mys med hela familjen, imorrn ska jag ha födelsedagsfika, Sami är världens finaste och nu ska vi ut i solen och promenera till stan för en lunch med Fredrik. Jag är nöjd, mycket nöjd med tillvaron just nu!
Just det, dessutom åker jag och Sami till Luleå nästa söndag. Som jag längtar! Sen kommer Fredrik på torsdagen och vi stannar över helgen. En hel vecka i Luleå! Med en massa mys och en massa fina människor att träffa.
Nu matning och sen ut i våren!

2 månader!

Ja imorrn blir våran lilla plutt 2 månader. Vad fint allt känns just nu. Stressen börjar lägga sig, jag känner att jag kan njuta mycket mer av tiden med Sami och kärleken bara växer hela tiden. Herregud vilket kaos livet har varit de senaste två månaderna egentligen. Vilken omställning! Och så mycket nytt att lära sig..
Idag har vi varit på BVC och nu väger plutten 5600gram och är 62cm lång. Inte konstigt att han vuxit ur en hel del kläder.. För övrigt så är Fredrik i Stockholm på jobb och sover hos mamma inatt. Min och Samis första natt utan honom, det är lite tråkigt men det kommer säkert att gå hur fint som helst.
Min födelsedag passerade ganska obemärkt igår. Har ju redan fått en massa fina presenter och på lördag blir det lite mer firande så det enda firandet igår bestod av tacos och kladdkaka med Fredrik och Lina. Inte dumt det, vad glad jag är att Lina bor här. Och vad ledsen jag är att hon snart flyttar hem till Luleå igen..
Det händer massor med Sami nu, hela tiden känns han mer och mer medveten om vad som händer runt honom. Han "pratar" med oss och ler. Han vänder sig från mage till rygg, han ligger och håller upp huvudet och tittar sig omkring när han ligger på mage. Han är helt underbar! dessutom kan han nu för tiden även sitta eller ligga själv lite längre stunder. Inte helt fel att få äta frukost utan gnäll och skrik :)
Nu blir det matning och sen sängen. Imorrn ska det bakas!
So long!

Påsken

Vilken bra påskhelg det varit. Jag håller fast vid min känsla av att påsken är en mycket trevligare högtid än julen. Inga krav, inga måste, inga onödiga traditioner bara några extra lediga dagar och oftast många kära återseenden. I helgen fick så Sami äntligen träffa sin mormor och moster. Det var himla mysigt, men som vanligt så gick tiden alldeles för fort. Vi hann i alla fall med att äta god mat, shoppa loss lite och mysa på en massa hemma. Och som vanligt när Jenny är på besök så blev en massa gjort. Tillexempel kom några tavlor och en hylla upp på väggen, lägenheten blev dammtorkad och Sami fick en snygg hemmabyggd mobil ovanför skötbordet.
På tal om shoppingen så fick jag mig ett par nya supersnygga jeans (tack Fredrik!) och en jacka (tack mamma!) och det känns skönt att få känna sig lite fin igen. Fyfan så less jag är på kläderna jag hade som gravid.. Jackan köpte jag i en storlek som var ganska tajt.. tanken är att få extra motivation att gå ner i vikt. 15kg har jag gått ned vilket innebär att jag har 3 graviditetskilon kvar, och sen vill jag gå ner 5 till.
Bjussar på några bilder från helgen.
Sami intar boxar-posen :)
Vi tog även lite bilder på oss alla 3, så nu ska vi snart vara med i VK, Norbottenskuriren och Värnamo nyheter. Håll utkik efter oss :)
So long!

RSS 2.0