Sami 9 månader 2 veckor och 3 dagar gammal.

Jag känner att det var länge sen jag uppdaterade nått om min lilla son. Eftersom det är många av hans nära och kära som träffar honom lite för sällan så kanske ni vill veta hur han har det och vad som händer i hans utveckling. Sen så är det lite kul för en själv att ha det på pränt då och då, så kan man gå tillbaka och kolla senare.

När det gäller sömn så funkar det oftast bra. Det funkar i alla fall sjuhundra gånger bättre än för nån månad sen när han vaknade massor med gånger varje kväll och natt. Det var nog tur att Fredrik tog över föräldraledigheten i den vevan för jag höll nästan på att förlora förståndet av att aldrig få sova någon längre stund. Ja hursomellst så somnar han oftast mellan 20 och 21 på kvällarna och vaknar mellan 07-08. Han sover en längre stund på förmiddagen typ 11-13 och en kortare på eftermiddagen. Jag har inte 100% koll på hans tider och dagar nuförtiden men ungefär så.

Han har blivit duktig på att äta riktig mat vilket vi fick kämpa med ett tag innan han vande sig. Favoriterna är Hipp´s vegetariska rätter. Faktiskt helt på eget bevåg, han får gärna äta kött för min del men det tar väl bara lite längre tid att vänja sig med antar jag. Vi fortsätter med det och fisk så han vänjer sig även med det. Han älskar all frukt, gröt, majskrokar, smörgåsar och kex. Välling är favoritmaten all times. Till frukost äter han gröt, till lunch och middag burkmat + frukt och till "kvällsfika" blir det välling. Oftast välling några gånger till däremellan också. Han äter i princip aldrig på natten längre. När vi kommer tillbaka till Värnamo om 2 veckor ska han få börja lära sig att äta själv, just nu funkar det inte då vi inte har någon barnstol till honom här.

När de kommer till hans fysiska färdigheter så är väl det senaste att han går runt möbler och även kan gå med gåvagn. Jag har fortfarande inte fått se han gå med gåvagn eftersom han bara provat på öppna förskolan men idag har han i för-tidig-julklapp fått en egen. Än så länge har han gått med den på knä, lagt saker i vagnen och klättrat på den men vägrat gå. Nåja, han ska väl snart visa vad han kan även för mig :) Han har blivit riktigt snabb på att krypa och om mornarna kryper han från sin lilla madrass till våran säng och busar direkt han vaknar.

Han älskar musik och börjar ofta gunga och digga när han hör någon bra låt. Han har lärt sig att vinka och klappa händerna och det gör han ofta och gärna nuförtiden. Han drar 86 i klädstorlek.

Enough said, nu ska jag inspektera soffan här hemma.
So long!

Kommentarer
Postat av: Carro

86!?? Majsan kan iofs ha 86 på en del överdelar men de sitter ju inte bra. Däremot har hon ett par PoP-tights i strl 68 som funkar fortfarande. ;) Nämen 80 är det som gäller här (storleken som räcker i evigheter? ;)), men jag köper bara 86 för det känns inte alltför långt borta.När är det ni kommer tillbaks hit till stan?

2010-12-03 @ 07:48:01
Postat av: Anna

Haha jag säger då samma sak, 86?!?! Mika har just vuxit i 74 men då är hon ju rätt nätt och dessutom tjej förstås.Härligt att höra att ni verkar trivas där nere! Vore helt klart kul att ses när/om ni kommer upp!

2010-12-03 @ 16:41:22
URL: http://cyberkaka.blogg.se/
Postat av: Jenny

ha min stora söta systerson är ett litet matvrak

tack för uppdateringen, nu är de bara lite bilder och kanske filmer som ni får bli bättre på.

saknar er! puss

2010-12-03 @ 19:42:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0